Episodul 15 cu Alina Tofan: despre relația cu natura și activism prin artă
Acasa » Episodul 15 cu Alina Tofan: despre relația cu natura și activism prin artă

Episodul 15 cu Alina Tofan: despre relația cu natura și activism prin artă

Am vorbit cu Alina Tofan despre relația pe care o avem cu noi însene și cu cei din jur și cum acestea crează o relație nesănătoasă cu natura și cum am putea vindeca această relație prin artă și art-terapie. Am povestit despre anxietatea legată de criza climatică prin care trece planeta noastră (echo-anxietate) dar și despre metode de a-i face față și de a contribui la o schimbare pozitiva.

Alina Tofan a absolvit secția de actorie din cadrul UNATC și master, secția Art-Terapie prin Teatru. Ca membră a grupului TBA (Time Based Arts) din cadrul UNArte, formarea sa artistică a căpătat noi valențe. O preocupă tot ceea ce ține de modalități inedite de a comunica și relaționa cu oamenii. Ca artist în formare, scopul Alinei este să exprime cât mai multe trăiri prin corp, să comunice cu toate simțurile.

Alături de Georgiana Vlahbei, Alina operează la intersecția mai multor teritorii artistice, ceea ce încearcă, de altfel, și prin PLASTIC Art Performance Collective:

Propunem un demers de activare participativă prin artă, o radiografie a distanței dintre omul contemporan și ceea ce mai poate reprezenta mediul natural.

Pe Alina și proiectele pe care le realizează în colectivele în care activează le puteți găsi în următoarele locuri: @eco.frequencies, @plastic.mar & @Plastic Art Performance Collective

DistribuieFacebookX