Acasa » Echipa CR

Echipa CR

Cristina Petrescu-Ghenea

Medic specialist Psihiatria copilului și adolescentului; Psihoterapeut de familie; Cofondator

Este fascinată de oameni și relații. A crescut cu o bunică care i-a citit toate poveștile posibile, de aici și nevoia de a înțelegea lumea din jur prin intermediul unui fir narativ cu sens.

În lupta cu propria rigiditate și nevoie de control a descoperit cât de vindecător poate fi să asculți și să auzi cu adevărat perspective diferite de a ta, dar la fel de puternice și valide.

Acuzată frecvent de naivitate și idealism, crede în puterea oamenilor și a omenirii de a crește și a se vindeca de traumele trecutului și vede acest lucru posibil numai prin intermediul conectării reale și autentice și prin crearea de rețele de suport puternice.

Ca psihoterapeut relațional munca ei este dedicată lucrului cu adolescenții și familiile lor, sprijinului membrilor comunității LGBT+, cât și problemelor de sexualitate în terapiile individuale sau de cuplu.

Zeineb Dakhel

Psihoterapeut de familie, Medic specialist Psihiatria copilului și adolescentului




Pasionată de lucrul cu oamenii și de poveștile lor, crede cu tărie că a pune cap la cap o poveste de viață este o mare sursă de sens, libertate și putere.

Este într-un proces de explorare a relației cu corpul care a început prin dans și teatru și speră să poată face o diferență în ceea ce privește tema imaginii corporale pozitive.

Zeineb este unul dintre principalii contributori la blogul Reconectat și colaboratoare la evenimentele conexe podcastului.

Andra Stoian

Psiholog clinician, consilier parental, psihoterapeut de familie



După ce 7 ani a activat într-o organizație nonguvernamentală care apără drepturile copilului, unde a avut norocul să experimenteze atât lucrul direct cu beneficiarii cât și managementul de proiecte, Andra s-a întors la ceea ce consideră că a fost mereu menirea ei, psihologia.

Face parte din Reconectat mânată de o dorință puternică de a lupta pentru libertate corporală, acceptare de sine, împotriva culturii dietelor și a rușinii și e motivată de speranța că munca echipei poate face drumul către iubirea de sine un pic mai scurt.

Andra este trainerul și organizatorul activităților care au loc în cadrul Centrului Reconectat și unul dintre principalii contributori ai blogului nostru.

Curioasă dintotdeauna de poveștile de viață ale celor din jur oameni, își propune să îi însoțească pe aceștia în descoperirea resurselor interioare și în accesarea auto-compasiunii.

Oana Calnegru

Psiholog; Psihoterapeut de familie; Cofondator

Pe scurt: Oana; psihoterapeut; mama; partener de cursă lungă; iubitoare de cărţi, cafea şi ciocolată.

Detaliat: Oana Calnegru este psihoterapeut de familie şi lucrează în cabinetul individual cu adulţi, copii şi adolescenţi, în terapii individuale, de cuplu sau de familie. Oana coordonează grupuri de dezvoltare personală, de sprijin sau de formare, în care activează şi că facilitator sau trainer pe teme ce ţin de psihologia relaţională.

Are convingerea că meseria de psihoterapeut este cea mai frumoasă din lume, deoarece crede că este o onoare şi un privilegiu să fii un vindecător al suferinţei psihice sau o călăuză în procesul de cunoaştere şi dezvoltare personală.

Oana este mama a doi copii şi parteneră de viaţă de aproape două decenii, roluri care îi aduc multe bucurii, împliniri, dar şi provocări zi de zi. Este fascinată de poveşti de viaţă, fie că le ascultă în cabinet sau le citeşte în cărţi şi iubeşte, aproape evlavios, cafeaua şi ciocolata.

Nora Neghină

Psiholog; Psihoterapeut în formare; Trainer Certificat Mindsight

Este într-o permanentă căutare a sinelui, psihoterapia fiind a doua ei carieră, după ce timp de 15 ani a activat ca avocat.

Călătoria în dezvoltare personală a început-o în mod susținut atunci când a devenit mamă și soție, aceste două roluri ghidându-i pașii către psihologia familiei, dezvoltării socio-emoționale a copilului și a vieții de cuplu.

Nora este pasionată de mindfulness și Mindsight – abordare bazată pe neurobiologia interpersonală – și susține în mod curent cursuri de parenting bazate pe principiile de dezvoltare a unui creier integrat al copiilor și disciplină pozitivă precum și cursuri de introducere în mindfulness.

De-a lungul proceselor de transformare, a diverselor lecturi și a lucrului cu clienții, Nora s-a convins că vindecarea vine din relațiile autentice pe care oamenii le crează unii cu ceilalți. Îi place să caute și să descopere împreună cu clienții resursele personale, punctele forte ale fiecărui om în parte și cele care reies din interconectarea cu ceilalți.

Adina Nenu

Psiholog; Psihoterapeut de familie; Terapeut EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Educator parental certificat Circle of Security.

Îi plac cărările nedescoperite, fiind o pasionată a drumețiilor montane, a călătoriilor pe două roți și a călăriei.

Crede că redescoperirea noastră ține de conectare, iar conectarea cu natura ne oferă spațiul ideal în care ne putem simți acceptați așa cum suntem.

Conectarea este și puntea pe care Adina te invită în spațiul terapeutic creat, acolo te va însoți în propria împărtășire, descoperire, explorare și reconectare.

Ca psihoterapeut relațional munca ei este dedicată lucrului cu copiii, adolescenții și familiile lor dar și terapiilor individuale și de cuplu.

Petruț Dociu

Psiholog și facilitator de grupuri de suport pentru adolescenți.

Aflat în primele etape ale carierei sale în psihologie, Petruț creează ușor conexiuni cu oamenii, avînd o deschidere mare spre cei aflați în suferință alegând uneori binele altora în defavoarea propriilor nevoi.

Are experiență în munca cu copiii și adolescenții, fiind mai mulți ani voluntar în centrele de plasament de unde a căpătat dorința de a oferi suport emotional cît și educațional.

S-a angajat într-o aventură îndrăzneață în lumea psihologiei, unde speră să inspire cât mai multe persoane spre autocunoaștere deoarece consideră că drumul spre o viață mai împlinită se află în substraturile fiecăruia dintre noi.

Deocamdată Petruț lucrează ca trainer în cadrul grupurilor pentru adolescenți.

COLABORATORI RECONECTAT

Cornelia Paraipan

Medic specialist Psihiatria copilului și adolescentului; Psihoterapeut de familie;

Cornelia scrie articole pe teme de sănătate mintala, parenting, psihoeducatie și cercetări din psihologia relațiilor.

Se descrie ca o persoană a cărei pasiune și curiozitate pentru întelegerea celor din jur este întrecută de consumul cultural avid – de cărți, filme, teatru, dar mai ales muzică.

Cornelia consideră că cel mai bun context de învățare din viața ei sunt poveștile de viață ale oamenilor din jur și se consideră norocoasă că poate face asta prin natura meseriei ei. 

Experiența terapeutică a Corneliei include lucrul cu tulburările de anxietate și depresia, pierderile (deces, divort, separare), traumele, tulburările de alimentație, imaginea corporală și tulburările comportamentale.

În cabinet lucrează atat în terapie individuală – cu copii, adolescenți și adulți – dar și cu familia.