Reconectat https://reconectat.ro/ Conversații autentice despre relația cu noi înșine și cu cei din jur Fri, 24 Nov 2023 09:27:13 +0000 ro hourly 1 Blubrry PowerPress/11.3.1 Considerăm că flexibilitatea este cheia conviețuirii sănătoase în relații. Mai credem și că ”Secolul acesta va fi relațional sau nu va mai fi deloc”. Reconectat își dorește să faciliteze o experiență nouă în cadrul căreia fiecare să poată descoperi idei, repere și oameni care să ne ajute să navigăm tărâmuri noi în relația cu noi înșine, cu corpurile noastre, cu cei din jur, cu natura și chiar universul. Ne dorim să creăm un mediu propice conectării, un mediu incluziv bazat de-o potrivă pe dovezile pe care ni le aduce știința dar și pe experiențe și perspective individuale.<br /> <br /> Pentru primul sezon ne propunem o serie de conversații intime cu invitații noștri despre relația pe care o au cu propriul corp și cu corpul în general. Am ales să aducem în Studioul Reconectat o serie de oameni din jurul nostru, unii prieteni foarte buni sau mai îndepărtați, oameni cu care am simțit că putem crea o legătură autentică care să dea prilej unor discuții cu sens.<br /> <br /> Urmărește-ne pe Instagram @reconectat.podcast<br /> <br /> https://www.reconectat.ro/ Centrul Reconectat false Centrul Reconectat Reconectat.podcast@gmail.com © 2020 Centrul Reconectat. © 2020 Centrul Reconectat. podcast Conversații autentice despre relația cu noi înșine și cu cei din jur TV-G Bucharest, Romania Bucharest, Romania 44ce352c-cb8c-5173-9910-9ce897cb55f5 REZONANȚE Ep. 8. O călătorie neașteptată: feminitate, feminism și poliamorie de Ana Tamás https://reconectat.ro/2023/11/24/rezonante-ep-8-o-calatorie-neasteptata-feminitate-feminism-si-poliamorie-dintr-o-perspectiva-situata-de-ana-tamas/ Fri, 24 Nov 2023 09:23:33 +0000 https://reconectat.ro/?p=682 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. O călătorie neașteptată: feminitate, feminism și poliamorie dintr-o perspectivă situată este scris de Ana Tamás. Ana este o transilvăneancă cu o afinitate profundă pentru analiza relațiilor umane și conexiunea dintre corp și minte. Adeptă a dialogului constructiv, crede în puterea conversațiilor deschise de a aduce schimbarea și în capacitatea de vindecare a comunităților. Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.   Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

O călătorie neașteptată: feminitate, feminism și poliamorie dintr-o perspectivă situată este scris de Ana Tamás. Ana este o transilvăneancă cu o afinitate profundă pentru analiza relațiilor umane și conexiunea dintre corp și minte. Adeptă a dialogului constructiv, crede în puterea conversațiilor deschise de a aduce schimbarea și în capacitatea de vindecare a comunităților.

Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.

 

Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. - O călătorie neașteptată: feminitate, Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> O călătorie neașteptată: feminitate, feminism și poliamorie dintr-o perspectivă situată este scris de Ana Tamás. Ana este o transilvăneancă cu o afinitate profundă pentru analiza relațiilor umane și conexiunea dintre corp și minte. Adeptă a dialogului constructiv, crede în puterea conversațiilor deschise de a aduce schimbarea și în capacitatea de vindecare a comunităților.<br /> <br /> Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.<br /> <br />  <br /> <br /> Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Centrul Reconectat full false 26:57
REZONANȚE Ep. 7 – Viața într-un corp gras de Iuliana Dumitru https://reconectat.ro/2023/11/22/rezonante-ep-7-viata-intr-un-corp-gras-de-iuliana-dumitru/ Wed, 22 Nov 2023 09:47:31 +0000 https://reconectat.ro/?p=676 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. Viața într-un corp gras este scris de Iuliana Dumitru - reflecții despre experiența corporală într-o societate grasofobă. Iuliana Dumitru este socio-antropologă și își desfășoară activitatea în domeniul cultural. Este interesată de mișcarea body positivity/ body neutrality/body liberation și de percepția socială asupra corpurilor atipice. Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu. Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigma împotriva persoanelor grase. Mai menționăm că veți auzi și cuvinte precum sup***onderal sau ob*z, care sunt patologizante și stigmatizante la adresa corpurilor grase. Au fost păstrate respectând alegerea autoarei sau a autoarelor citate. Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

Viața într-un corp gras este scris de Iuliana Dumitru – reflecții despre experiența corporală într-o societate grasofobă. Iuliana Dumitru este socio-antropologă și își desfășoară activitatea în domeniul cultural. Este interesată de mișcarea body positivity/ body neutrality/body liberation și de percepția socială asupra corpurilor atipice.

Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.

Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigma împotriva persoanelor grase. Mai menționăm că veți auzi și cuvinte precum sup***onderal sau ob*z, care sunt patologizante și stigmatizante la adresa corpurilor grase. Au fost păstrate respectând alegerea autoarei sau a autoarelor citate.

Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. - Viața într-un corp gras este scris de Iuliana Dumitru - reflecții ... Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> Viața într-un corp gras este scris de Iuliana Dumitru - reflecții despre experiența corporală într-o societate grasofobă. Iuliana Dumitru este socio-antropologă și își desfășoară activitatea în domeniul cultural. Este interesată de mișcarea body positivity/ body neutrality/body liberation și de percepția socială asupra corpurilor atipice.<br /> <br /> Textul este citit de alini Medoia. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.<br /> <br /> Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigma împotriva persoanelor grase. Mai menționăm că veți auzi și cuvinte precum sup***onderal sau ob*z, care sunt patologizante și stigmatizante la adresa corpurilor grase. Au fost păstrate respectând alegerea autoarei sau a autoarelor citate.<br /> <br /> Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Centrul Reconectat full false 23:48
REZONANȚE Ep. 6 – La fundul sacului: despre burnout în mediul activist de Veda Popovici https://reconectat.ro/2023/11/20/rezonante-ep-6-la-fundul-sacului-despre-burnout-in-mediul-activist-de-veda-popovici/ Mon, 20 Nov 2023 10:09:49 +0000 https://reconectat.ro/?p=672 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. La fundul sacului: despre burnout în mediul activist este scris de Veda Popovici. Veda lucrează ca activistă, teoreticiană angajată și artistă, prin practici anti-capitaliste, anti-autoritare, comunitare și decoloniale. Este parte din Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire și Blocul pentru Locuire. Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu. Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

La fundul sacului: despre burnout în mediul activist este scris de Veda Popovici. Veda lucrează ca activistă, teoreticiană angajată și artistă, prin practici anti-capitaliste, anti-autoritare, comunitare și decoloniale. Este parte din Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire și Blocul pentru Locuire.

Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.

Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. - La fundul sacului: despre burnout în mediul activist este scris de... Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> La fundul sacului: despre burnout în mediul activist este scris de Veda Popovici. Veda lucrează ca activistă, teoreticiană angajată și artistă, prin practici anti-capitaliste, anti-autoritare, comunitare și decoloniale. Este parte din Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire și Blocul pentru Locuire.<br /> <br /> Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.<br /> <br /> Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Centrul Reconectat full false
REZONANȚE Ep. 5 – Proiecții de Ioana Lavinia https://reconectat.ro/2023/11/16/rezonante-ep-5-proiectii-de-ioana-lavinia/ Thu, 16 Nov 2023 10:50:37 +0000 https://reconectat.ro/?p=666 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. Proiecții este scris de Ioana Lavinia despre misoginie și norme de gen și suferința pe care o provoacă atunci când sunt transmise de la o generație la alta. Ioana Lavinia este din Timișoara. Scrie poezie, prozӑ și a publicat în diverse reviste online. A fondat și coordonează proiectul Feminist Thoughts. Este pasionatӑ de orice înseamnӑ diversitate, poezie, artӑ. Textul este citit de Iris Horomnea. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu. Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre hărțuire sexuală. Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

Proiecții este scris de Ioana Lavinia despre misoginie și norme de gen și suferința pe care o provoacă atunci când sunt transmise de la o generație la alta. Ioana Lavinia este din Timișoara. Scrie poezie, prozӑ și a publicat în diverse reviste online. A fondat și coordonează proiectul Feminist Thoughts. Este pasionatӑ de orice înseamnӑ diversitate, poezie, artӑ.

Textul este citit de Iris Horomnea. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.

Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre hărțuire sexuală.

Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. - Proiecții este scris de Ioana Lavinia despre misoginie și norme de... Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> Proiecții este scris de Ioana Lavinia despre misoginie și norme de gen și suferința pe care o provoacă atunci când sunt transmise de la o generație la alta. Ioana Lavinia este din Timișoara. Scrie poezie, prozӑ și a publicat în diverse reviste online. A fondat și coordonează proiectul Feminist Thoughts. Este pasionatӑ de orice înseamnӑ diversitate, poezie, artӑ.<br /> <br /> Textul este citit de Iris Horomnea. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.<br /> <br /> Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre hărțuire sexuală.<br /> <br /> Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Centrul Reconectat full false
REZONANȚE Ep. 4 – Comunități și forme alternative de intimitate https://reconectat.ro/2023/11/15/rezonante-ep-4-comunitati-si-forme-alternative-de-intimitate/ Wed, 15 Nov 2023 10:22:24 +0000 https://reconectat.ro/?p=662 Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor de Monica Barbovski. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. Comunități și forme alternative de intimitate. Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor este scris de Monica Barbovski. Monica este sociolog și e cunoscută online și ca „mama la poliamorie”. Este fondatoarea primei comunități non-monogame din România informată de principii feministe și este președinta asociației Cetățeni Activi pentru Relații Etice - C.A.R.E.. Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu. Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor de Monica Barbovski.

Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

Comunități și forme alternative de intimitate. Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor este scris de Monica Barbovski. Monica este sociolog și e cunoscută online și ca „mama la poliamorie”. Este fondatoarea primei comunități non-monogame din România informată de principii feministe și este președinta asociației Cetățeni Activi pentru Relații Etice – C.A.R.E..

Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.

Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design.

]]>
Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor de Monica Barbovski. - Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra. Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor de Monica Barbovski.<br /> <br /> Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> Comunități și forme alternative de intimitate. Recuperarea prieteniei într-o lume a cuplurilor este scris de Monica Barbovski. Monica este sociolog și e cunoscută online și ca „mama la poliamorie”. Este fondatoarea primei comunități non-monogame din România informată de principii feministe și este președinta asociației Cetățeni Activi pentru Relații Etice - C.A.R.E..<br /> <br /> Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Înregistrarea și editarea audio au fost realizate de Vlad Ionescu.<br /> <br /> Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri Mariei Raicu pentru munca sa curatorială antropologică și lui Robert Blaj pentru web design. Centrul Reconectat full false 37:21
REZONANȚE Ep. 3 – N-am știut să fiu bărbat, așa că am devenit femeie* de andy andreea https://reconectat.ro/2023/11/10/rezonante-ep-3-n-am-stiut-sa-fiu-barbat-asa-ca-am-devenit-femeie-de-andy-andreea/ Fri, 10 Nov 2023 08:02:52 +0000 https://reconectat.ro/?p=656 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. N-am știut să fiu bărbat, așa că am devenit femeie* este scris de andy andreea și vorbește despre explorarea identității de gen. Andy Andreea a studiat Antropologia, are grijă de pisicul Rozmarin, care este portocaliu. A creat meme, eseuri, povestiri, fan fiction și a scris și câteva poeme. La ocazii este și DJ amatoare. Textul este citit de Iris Horomnea. Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli. Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre transfobie, abuz fizic și sexual asupra persoanelor LGBTQIA+. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

N-am știut să fiu bărbat, așa că am devenit femeie* este scris de andy andreea și vorbește despre explorarea identității de gen. Andy Andreea a studiat Antropologia, are grijă de pisicul Rozmarin, care este portocaliu. A creat meme, eseuri, povestiri, fan fiction și a scris și câteva poeme. La ocazii este și DJ amatoare.

Textul este citit de Iris Horomnea.

Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli.

Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre transfobie, abuz fizic și sexual asupra persoanelor LGBTQIA+.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. - N-am știut să fiu bărbat, Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> N-am știut să fiu bărbat, așa că am devenit femeie* este scris de andy andreea și vorbește despre explorarea identității de gen. Andy Andreea a studiat Antropologia, are grijă de pisicul Rozmarin, care este portocaliu. A creat meme, eseuri, povestiri, fan fiction și a scris și câteva poeme. La ocazii este și DJ amatoare.<br /> <br /> Textul este citit de Iris Horomnea.<br /> <br /> Arta digitală a fost realizată de Marta Mattioli.<br /> <br /> Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre transfobie, abuz fizic și sexual asupra persoanelor LGBTQIA+. Centrul Reconectat full false 25:24
REZONANȚE Ep. 2 – Sanctuar https://reconectat.ro/2023/11/08/rezonante-ep-2-sanctuar/ Wed, 08 Nov 2023 08:32:21 +0000 https://reconectat.ro/?p=650 Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic de Laura Sandu. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic este scris de Laura Sandu. Laura scrie ficțiune, articole, eseuri, poezie și tot felul de texte hibride. O interesează autoreprezentarea artistică emancipatoare și traducerea literară. Textul este citit de alini Medoia. Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic de Laura Sandu.

Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.

Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic este scris de Laura Sandu. Laura scrie ficțiune, articole, eseuri, poezie și tot felul de texte hibride. O interesează autoreprezentarea artistică emancipatoare și traducerea literară.

Textul este citit de alini Medoia.

]]>
Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic de Laura Sandu. - Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic de Laura Sandu.<br /> <br /> Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.<br /> <br /> Sanctuar – o meditație despre posibilitatea somnului profund și a respirației adânci în patriarhatul capitalist apocaliptic este scris de Laura Sandu. Laura scrie ficțiune, articole, eseuri, poezie și tot felul de texte hibride. O interesează autoreprezentarea artistică emancipatoare și traducerea literară.<br /> <br /> Textul este citit de alini Medoia. Centrul Reconectat full false 19:12
REZONANȚE Ep. 1. Revendicarea corpului cu fiecare îmbucătură https://reconectat.ro/2023/11/06/rezonante-ep-1-revendicarea-corpului-cu-fiecare-imbucatura-despre-mancatul-compulsiv-si-sexism-de-alexandra-badescu/ Mon, 06 Nov 2023 17:43:22 +0000 https://reconectat.ro/?p=642 Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.  Revendicarea corpului cu fiecare îmbucătură. Despre mâncatul compulsiv și sexism este scris de Alexandra Bădescu. Alexandra e medic. Și-a spus mereu povești pentru a crea coerență într-o viață haotică. E recunoscătoare oricând acestea ajung la public. Textul este citit de Alice Monica Marinescu. Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigmă corporală, ideație suicidară, tulburări de alimentație și patologizarea acestora, precum și mențiuni despre moarte și doliu. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro

Revendicarea corpului cu fiecare îmbucătură. Despre mâncatul compulsiv și sexism este scris de Alexandra Bădescu. Alexandra e medic. Și-a spus mereu povești pentru a crea coerență într-o viață haotică. E recunoscătoare oricând acestea ajung la public.
Textul este citit de Alice Monica Marinescu.

Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigmă corporală, ideație suicidară, tulburări de alimentație și patologizarea acestora, precum și mențiuni despre moarte și doliu.

]]>
Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro.  - Revendicarea corpului cu fiecare îmbucătură. Proiectul REZONANȚE este realizat în colaborare cu revista queer feministă CUTRA. Veți asculta o serie de audio-eseuri feministe pe care le puteți accesa în format scris pe cutra.ro. <br /> <br /> Revendicarea corpului cu fiecare îmbucătură. Despre mâncatul compulsiv și sexism este scris de Alexandra Bădescu. Alexandra e medic. Și-a spus mereu povești pentru a crea coerență într-o viață haotică. E recunoscătoare oricând acestea ajung la public.<br /> Textul este citit de Alice Monica Marinescu.<br /> <br /> <br /> Avertizare de conținut: E bine să știți că ascultând acest text veți găsi mențiuni despre stigmă corporală, ideație suicidară, tulburări de alimentație și patologizarea acestora, precum și mențiuni despre moarte și doliu. Centrul Reconectat full false 35:42
Despre corp, schimbările lui pe parcursul vieții și cum le facem față cu Cristina și Mara https://reconectat.ro/2023/11/01/despre-corp-schimbarile-lui-pe-parcursul-vietii-si-cum-le-facem-fata-cu-cristina-si-mara/ Wed, 01 Nov 2023 10:23:27 +0000 https://reconectat.ro/?p=637 Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre. Episodul de azi este despre schimbările corpului așa cum apar de-alungul vieții. Vezi tot episodul aici: https://youtu.be/icnZ-E3ZHbc?si=O52MCDZaAgZg90W_ Cuprins: 00:00 intro 03:39 - povești personale despre cum ne percepeam corpul în adolescență, statistici despre imaginea corporală la copii și adolescenți și diferențe din punct de vedere al genului când vine vorba de aspectul fizic 50:02 - discuție despre diete și restricționare alimentară  01:13:00 - despre imaginea corporală la adulți  01:21:55 - înaintarea în vârstă și schimbările corporale  01:55:39 outro - mulțumiri  Referințe: Postare Reconectat despre imaginea corporală la copii și adolescenți (https://www.instagram.com/p/CJ_tRxRormY/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==) Postare Reconectat despre imaginea corporală la adulți (https://www.instagram.com/p/CKeZAq1o2IM/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==) Postare Reconectat despre imaginea corporală la vârstnici (https://www.instagram.com/p/CKyWLD0I0V9/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==) Beauty sick de Renne Engeln Beauty Sick - 9780062469786 - Libris Consilier de imagine corporală Tom Cash Editura all (Consilier de imagine corporala (all.ro)) The fat but fit debate: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24438729/ și https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29519349/  Also, un articol mai complex care ia în considerare mai multe studii și spune ca acest debate nu are încă un răspuns clar: https://www.healthline.com/health/fitness/fat-but-fit#exercise-is-for-everyone  Campania dove legacy (mame și fiice body image): https://youtu.be/qzL8JbhEOyo?si=nWgshrQ99h56-yA8 Dismorfia musculară - https://bdd.iocdf.org/expert-opinions/muscle-dysmorphia/ Cont insta cicatrici: https://instagram.com/behindthescars_?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit și susținere emoțională! Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre.

Episodul de azi este despre schimbările corpului așa cum apar de-alungul vieții.

Vezi tot episodul aici:

https://youtu.be/icnZ-E3ZHbc?si=O52MCDZaAgZg90W_

Cuprins:

  • 00:00 intro
  • 03:39 – povești personale despre cum ne percepeam corpul în adolescență, statistici despre imaginea corporală la copii și adolescenți și diferențe din punct de vedere al genului când vine vorba de aspectul fizic
  • 50:02 – discuție despre diete și restricționare alimentară 
  • 01:13:00 – despre imaginea corporală la adulți 
  • 01:21:55 – înaintarea în vârstă și schimbările corporale 
  • 01:55:39 outro – mulțumiri 

Referințe:

  1. Postare Reconectat despre imaginea corporală la copii și adolescenți (https://www.instagram.com/p/CJ_tRxRormY/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)
  2. Postare Reconectat despre imaginea corporală la adulți (https://www.instagram.com/p/CKeZAq1o2IM/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)
  3. Postare Reconectat despre imaginea corporală la vârstnici (https://www.instagram.com/p/CKyWLD0I0V9/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)
  4. Beauty sick de Renne Engeln Beauty Sick – 9780062469786 – Libris
  5. Consilier de imagine corporală Tom Cash Editura all (Consilier de imagine corporala (all.ro))
  6. The fat but fit debate: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24438729/ și https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29519349/ 
  7. Also, un articol mai complex care ia în considerare mai multe studii și spune ca acest debate nu are încă un răspuns clar: https://www.healthline.com/health/fitness/fat-but-fit#exercise-is-for-everyone 
  8. Campania dove legacy (mame și fiice body image): https://youtu.be/qzL8JbhEOyo?si=nWgshrQ99h56-yA8
  9. Dismorfia musculară – https://bdd.iocdf.org/expert-opinions/muscle-dysmorphia/
  10. Cont insta cicatrici: https://instagram.com/behindthescars_?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit și susținere emoțională!

]]>
Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre. - Episodul de azi este despre schimbările corpului așa cum ap... Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre.<br /> <br /> Episodul de azi este despre schimbările corpului așa cum apar de-alungul vieții.<br /> <br /> Vezi tot episodul aici: <br /> <br /> https://youtu.be/icnZ-E3ZHbc?si=O52MCDZaAgZg90W_<br /> <br /> Cuprins:<br /> <br /> 00:00 intro<br /> 03:39 - povești personale despre cum ne percepeam corpul în adolescență, statistici despre imaginea corporală la copii și adolescenți și diferențe din punct de vedere al genului când vine vorba de aspectul fizic<br /> 50:02 - discuție despre diete și restricționare alimentară <br /> 01:13:00 - despre imaginea corporală la adulți <br /> 01:21:55 - înaintarea în vârstă și schimbările corporale <br /> 01:55:39 outro - mulțumiri <br /> <br /> Referințe:<br /> <br /> Postare Reconectat despre imaginea corporală la copii și adolescenți (https://www.instagram.com/p/CJ_tRxRormY/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)<br /> Postare Reconectat despre imaginea corporală la adulți (https://www.instagram.com/p/CKeZAq1o2IM/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)<br /> Postare Reconectat despre imaginea corporală la vârstnici (https://www.instagram.com/p/CKyWLD0I0V9/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==)<br /> Beauty sick de Renne Engeln Beauty Sick - 9780062469786 - Libris<br /> Consilier de imagine corporală Tom Cash Editura all (Consilier de imagine corporala (all.ro))<br /> The fat but fit debate: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24438729/ și https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29519349/ <br /> Also, un articol mai complex care ia în considerare mai multe studii și spune ca acest debate nu are încă un răspuns clar: https://www.healthline.com/health/fitness/fat-but-fit#exercise-is-for-everyone <br /> Campania dove legacy (mame și fiice body image): https://youtu.be/qzL8JbhEOyo?si=nWgshrQ99h56-yA8<br /> Dismorfia musculară - https://bdd.iocdf.org/expert-opinions/muscle-dysmorphia/<br /> Cont insta cicatrici: https://instagram.com/behindthescars_?igshid=MzRlODBiNWFlZA==<br /> <br /> Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit și susținere emoțională! Centrul Reconectat full false 1:56:23
Despre standarde de frumusețe în dating cu Cristina și Mara https://reconectat.ro/2023/10/12/despre-standarde-de-frumusete-in-dating-cu-cristina-si-mara/ Thu, 12 Oct 2023 07:13:05 +0000 https://reconectat.ro/?p=624 Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre.  Episodul de azi este despre standarde de frumusețe așa cum apar în relații romantice, de dating. Dacă vrei să ne vezi fețele în timp ce ne asculți vocile cristaline, poti veni pe YouTube https://youtu.be/eAciZXUTtaA?si=zJ3wDZtuYZykbOgW Cuprins: 00:00 intro - povestim ce despre ce facem și cine suntem 10:00 o poveste despre dating și fatfobie (TW) 49:21 încercăm să definim ce înseamnă standarde de frumusețe 01:19:53 povești de la chatteri despre experiențele lor în dating cu standarde de frumusețe 01:59:43 vorbim despre dezirabilitate, fatfobie și “preferințe” 02:36:23 outro - mulțumiri  Referințe: Queen Esie: https://instagram.com/queen_esie?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Psihologă vorbește despre de ce e psihologia evolutionista bullshit - vezi video de yt https://youtu.be/SnyVC9aFqoY?si=rAIp9jLXxI3R4OEQ [Repost] #239: Desirability Politics, Diet Culture, Pandemic Stress, and Your Relationship with Food with Dawn Serra, Sex and Relationship Coach Food Psych Podcast with Christy Harrison https://podcasts.apple.com/ro/podcast/food-psych-podcast-with-christy-harrison/id700512884?i=1000538900661 Postarea despre istoria parului de pe corp in US de pe contul de Instagram al Alok Vaid Menon: https://www.instagram.com/p/Cq-dOKbONQ5/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Postarile rcnt by Andra&Zeineb (&grafica by Anca) cu datele despre imagine corporala si standarde de frumusețe în comunitatea LGBTQIA+: https://www.instagram.com/p/CLFAjmvoP9e/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Megan Jayne Crabbe https://instagram.com/meganjaynecrabbe?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Scandalul despre RuPauls Drag Race black queens and their white partners https://youtu.be/0Zj3dnddA-Q?si=WtiyG9LvN_KJL31_ What We Don't Talk About When We Talk About Fat de Aubrey Gordon https://www.goodreads.com/en/book/show/52011076 Belly of the Beast: The Politics of Anti-Fatness as Anti-Blackness Da’Shaun Harrison Larisa (https://instagram.com/larisa.tru.l?igshid=MzRlODBiNWFlZA==) la Podcastul Pătratul roșu https://podcasts.apple.com/ro/podcast/p%C4%83tratul-ro%C8%99u-podcast-pe-educa%C8%9Bie-sexual%C4%83/id1455365612?i=1000605120765 Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit! Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre. 

Episodul de azi este despre standarde de frumusețe așa cum apar în relații romantice, de dating.

Dacă vrei să ne vezi fețele în timp ce ne asculți vocile cristaline, poti veni pe YouTube

https://youtu.be/eAciZXUTtaA?si=zJ3wDZtuYZykbOgW

Cuprins:

  • 00:00 intro – povestim ce despre ce facem și cine suntem
  • 10:00 o poveste despre dating și fatfobie (TW)
  • 49:21 încercăm să definim ce înseamnă standarde de frumusețe
  • 01:19:53 povești de la chatteri despre experiențele lor în dating cu standarde de frumusețe
  • 01:59:43 vorbim despre dezirabilitate, fatfobie și “preferințe”
  • 02:36:23 outro – mulțumiri 

Referințe:

  1. Queen Esie: https://instagram.com/queen_esie?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
  2. Psihologă vorbește despre de ce e psihologia evolutionista bullshit – vezi video de yt https://youtu.be/SnyVC9aFqoY?si=rAIp9jLXxI3R4OEQ
  3. [Repost] #239: Desirability Politics, Diet Culture, Pandemic Stress, and Your Relationship with Food with Dawn Serra, Sex and Relationship Coach Food Psych Podcast with Christy Harrison https://podcasts.apple.com/ro/podcast/food-psych-podcast-with-christy-harrison/id700512884?i=1000538900661
  4. Postarea despre istoria parului de pe corp in US de pe contul de Instagram al Alok Vaid Menon: https://www.instagram.com/p/Cq-dOKbONQ5/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
  5. Postarile rcnt by Andra&Zeineb (&grafica by Anca) cu datele despre imagine corporala si standarde de frumusețe în comunitatea LGBTQIA+: https://www.instagram.com/p/CLFAjmvoP9e/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
  6. Megan Jayne Crabbe https://instagram.com/meganjaynecrabbe?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
  7. Scandalul despre RuPauls Drag Race black queens and their white partners https://youtu.be/0Zj3dnddA-Q?si=WtiyG9LvN_KJL31_
  8. What We Don’t Talk About When We Talk About Fat de Aubrey Gordon https://www.goodreads.com/en/book/show/52011076
  9. Belly of the Beast: The Politics of Anti-Fatness as Anti-Blackness Da’Shaun Harrison
  10. Larisa (https://instagram.com/larisa.tru.l?igshid=MzRlODBiNWFlZA==) la
  11. Podcastul Pătratul roșu

https://podcasts.apple.com/ro/podcast/p%C4%83tratul-ro%C8%99u-podcast-pe-educa%C8%9Bie-sexual%C4%83/id1455365612?i=1000605120765

Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit!

]]>
Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre.  - Episodul de azi este despre standarde de frumusețe așa cum... Despre… cu Cristina și Mara, un spinoff al podcastului Reconectat, în care abordăm teme sensibile și intime, demitizăm mituri, definim concepte, totul spre o eliberare a corpurilor noastre. <br /> <br /> Episodul de azi este despre standarde de frumusețe așa cum apar în relații romantice, de dating.<br /> <br /> Dacă vrei să ne vezi fețele în timp ce ne asculți vocile cristaline, poti veni pe YouTube<br /> <br /> https://youtu.be/eAciZXUTtaA?si=zJ3wDZtuYZykbOgW<br /> <br /> Cuprins:<br /> <br /> 00:00 intro - povestim ce despre ce facem și cine suntem<br /> 10:00 o poveste despre dating și fatfobie (TW)<br /> 49:21 încercăm să definim ce înseamnă standarde de frumusețe<br /> 01:19:53 povești de la chatteri despre experiențele lor în dating cu standarde de frumusețe<br /> 01:59:43 vorbim despre dezirabilitate, fatfobie și “preferințe”<br /> 02:36:23 outro - mulțumiri <br /> <br /> Referințe:<br /> <br /> Queen Esie: https://instagram.com/queen_esie?igshid=MzRlODBiNWFlZA==<br /> Psihologă vorbește despre de ce e psihologia evolutionista bullshit - vezi video de yt https://youtu.be/SnyVC9aFqoY?si=rAIp9jLXxI3R4OEQ<br /> [Repost] #239: Desirability Politics, Diet Culture, Pandemic Stress, and Your Relationship with Food with Dawn Serra, Sex and Relationship Coach Food Psych Podcast with Christy Harrison https://podcasts.apple.com/ro/podcast/food-psych-podcast-with-christy-harrison/id700512884?i=1000538900661<br /> Postarea despre istoria parului de pe corp in US de pe contul de Instagram al Alok Vaid Menon: https://www.instagram.com/p/Cq-dOKbONQ5/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==<br /> Postarile rcnt by Andra&Zeineb (&grafica by Anca) cu datele despre imagine corporala si standarde de frumusețe în comunitatea LGBTQIA+: https://www.instagram.com/p/CLFAjmvoP9e/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==<br /> Megan Jayne Crabbe https://instagram.com/meganjaynecrabbe?igshid=MzRlODBiNWFlZA==<br /> Scandalul despre RuPauls Drag Race black queens and their white partners https://youtu.be/0Zj3dnddA-Q?si=WtiyG9LvN_KJL31_<br /> What We Don't Talk About When We Talk About Fat de Aubrey Gordon https://www.goodreads.com/en/book/show/52011076<br /> Belly of the Beast: The Politics of Anti-Fatness as Anti-Blackness Da’Shaun Harrison<br /> Larisa (https://instagram.com/larisa.tru.l?igshid=MzRlODBiNWFlZA==) la<br /> Podcastul Pătratul roșu<br /> <br /> https://podcasts.apple.com/ro/podcast/p%C4%83tratul-ro%C8%99u-podcast-pe-educa%C8%9Bie-sexual%C4%83/id1455365612?i=1000605120765<br /> <br /> Îi mulțumim infinit lui trifoi cu 4 foi (@trifoi_) • Instagram photos and videos pentru edit! Centrul Reconectat full false 2:37:42
Episodul 15 cu Alina Tofan: despre relația cu natura și activism prin artă https://reconectat.ro/2022/10/26/episodul-15-cu-alina-tofan-despre-relatia-cu-natura-si-activism-prin-arta/ Wed, 26 Oct 2022 04:36:17 +0000 https://reconectat.ro/?p=583 Am vorbit cu Alina Tofan despre relația pe care o avem cu noi însene și cu cei din jur și cum acestea crează o relație nesănătoasă cu natura și cum am putea vindeca această relație prin artă și art-terapie. Am povestit despre anxietatea legată de criza climatică prin care trece planeta noastră (echo-anxietate) dar și despre metode de a-i face față și de a contribui la o schimbare pozitiva. Alina Tofan a absolvit secția de actorie din cadrul UNATC și master, secția Art-Terapie prin Teatru. Ca membră a grupului TBA (Time Based Arts) din cadrul UNArte, formarea sa artistică a căpătat noi valențe. O preocupă tot ceea ce ține de modalități inedite de a comunica și relaționa cu oamenii. Ca artist în formare, scopul Alinei este să exprime cât mai multe trăiri prin corp, să comunice cu toate simțurile. Alături de Georgiana Vlahbei, Alina operează la intersecția mai multor teritorii artistice, ceea ce încearcă, de altfel, și prin PLASTIC Art Performance Collective: Propunem un demers de activare participativă prin artă, o radiografie a distanței dintre omul contemporan și ceea ce mai poate reprezenta mediul natural. Pe Alina și proiectele pe care le realizează în colectivele în care activează le puteți găsi în următoarele locuri: @eco.frequencies, @plastic.mar & @Plastic Art Performance Collective Am vorbit cu Alina Tofan despre relația pe care o avem cu noi însene și cu cei din jur și cum acestea crează o relație nesănătoasă cu natura și cum am putea vindeca această relație prin artă și art-terapie. Am vorbit cu Alina Tofan despre relația pe care o avem cu noi însene și cu cei din jur și cum acestea crează o relație nesănătoasă cu natura și cum am putea vindeca această relație prin artă și art-terapie. Am povestit despre anxietatea legată de criza climatică prin care trece planeta noastră (echo-anxietate) dar și despre metode de a-i face față și de a contribui la o schimbare pozitiva.<br /> <br /> Alina Tofan a absolvit secția de actorie din cadrul UNATC și master, secția Art-Terapie prin Teatru. Ca membră a grupului TBA (Time Based Arts) din cadrul UNArte, formarea sa artistică a căpătat noi valențe. O preocupă tot ceea ce ține de modalități inedite de a comunica și relaționa cu oamenii. Ca artist în formare, scopul Alinei este să exprime cât mai multe trăiri prin corp, să comunice cu toate simțurile.<br /> <br /> Alături de Georgiana Vlahbei, Alina operează la intersecția mai multor teritorii artistice, ceea ce încearcă, de altfel, și prin PLASTIC Art Performance Collective:<br /> Propunem un demers de activare participativă prin artă, o radiografie a distanței dintre omul contemporan și ceea ce mai poate reprezenta mediul natural.<br /> Pe Alina și proiectele pe care le realizează în colectivele în care activează le puteți găsi în următoarele locuri: @eco.frequencies, @plastic.mar & @Plastic Art Performance Collective Centrul Reconectat full false 1:31:23 Episodul 14 cu Alex Țanțu aka Valentine despre traumă, viața cu HIV și vindecare prin activism https://reconectat.ro/2022/05/10/episodul-14-cu-alex-tantu-aka-valentine-despre-trauma-viata-cu-hiv-si-vindecare-prin-activism/ Tue, 10 May 2022 18:01:48 +0000 https://reconectat.ro/?p=569 Alertă de conținut sensibil (TW): în acest episod vorbim despre abuz sexual, infectarea cu HIV și abuz de substanțe. Dacă știi că aceste subiecte te pot afecta, te rugăm, prioritizează-ți sănătatea și nu asculta episodul. Am vorbit cu Alex Țanțu despre cum lipsa aprecierii și a dragostei pentru corpul nostru în copilărie, cât și apartenența la o minoritate sexuală te pot vulnerabiliza pentru viitoare abuzuri la vârsta de adult, despre cum arată viața unei persoane care trăiește cu HIV în România, despre cum corpul în lumina reflectoarelor poate să ajute disocierea dar și vindecarea și multe altele în acest episod înregistrat în decembrie 2021. Alexandru Țanțu (cunoscut și ca Valentine @wellbelovedvalentine) are 29 de ani și este activist LGBTQIA+ și activist pentru drepturile pacienților cu HIV din România. De la coming out-ul său ca persoană care trăiește cu HIV, a inițiat și participat în campanii de conștientizare și educare pe subiectul HIV și a lipsei de acțiune și sprijin a autorităților române în materie de educație sexuală. Sprijinit de numeroase organizații și asociații care adresează subiectul drepturilor omului alături de presa independentă, el continuă să ilustreze în mod autentic problemele legate de HIV și diverse alte subiecte specifice comunității LGBTQIA+, urmărind să demonteze stigma și să întărească apelurile la un răspuns asumat din partea guvernului pe subiectul epidemiei de HIV/SIDA. DISCLAIMER: Acest episod este înregistrat în decembrie 2021 iar ceea ce vei asculta este o formulă mai brută, mai puțin editată față de ceea ce Reconectat a oferit până acum. Trecem printr-o perioadă de mari schimbări și ne propunem să revenim cât mai curând într-un format diferit și sperăm noi, mai bun. Ascultare plăcută! Alertă de conținut sensibil (TW): în acest episod vorbim despre abuz sexual, infectarea cu HIV și abuz de substanțe. Dacă știi că aceste subiecte te pot afecta, te rugăm, prioritizează-ți sănătatea și nu asculta episodul. - Alertă de conținut sensibil (TW): în acest episod vorbim despre abuz sexual, infectarea cu HIV și abuz de substanțe. Dacă știi că aceste subiecte te pot afecta, te rugăm, prioritizează-ți sănătatea și nu asculta episodul.<br /> <br /> Am vorbit cu Alex Țanțu despre cum lipsa aprecierii și a dragostei pentru corpul nostru în copilărie, cât și apartenența la o minoritate sexuală te pot vulnerabiliza pentru viitoare abuzuri la vârsta de adult, despre cum arată viața unei persoane care trăiește cu HIV în România, despre cum corpul în lumina reflectoarelor poate să ajute disocierea dar și vindecarea și multe altele în acest episod înregistrat în decembrie 2021.<br /> <br /> Alexandru Țanțu (cunoscut și ca Valentine @wellbelovedvalentine) are 29 de ani și este activist LGBTQIA+ și activist pentru drepturile pacienților cu HIV din România. De la coming out-ul său ca persoană care trăiește cu HIV, a inițiat și participat în campanii de conștientizare și educare pe subiectul HIV și a lipsei de acțiune și sprijin a autorităților române în materie de educație sexuală. Sprijinit de numeroase organizații și asociații care adresează subiectul drepturilor omului alături de presa independentă, el continuă să ilustreze în mod autentic problemele legate de HIV și diverse alte subiecte specifice comunității LGBTQIA+, urmărind să demonteze stigma și să întărească apelurile la un răspuns asumat din partea guvernului pe subiectul epidemiei de HIV/SIDA.<br /> <br /> DISCLAIMER: Acest episod este înregistrat în decembrie 2021 iar ceea ce vei asculta este o formulă mai brută, mai puțin editată față de ceea ce Reconectat a oferit până acum. Trecem printr-o perioadă de mari schimbări și ne propunem să revenim cât mai curând într-un format diferit și sperăm noi, mai bun. Ascultare plăcută! Centrul Reconectat full false 1:53:50 Update 2021 https://reconectat.ro/2021/06/21/update-2021/ Mon, 21 Jun 2021 17:37:52 +0000 https://reconectat.ro/?p=524 Bună! Facem acest update să vă zicem că o să luăm o mică pauză de la podcast așa cum îl știți și iubiți ca să regândim puțin formatul lui. Avem multe lucruri de împărtășit și căutăm un nou mod de a face asta. Poate unul mai eficient, poate unul mai amuzant, poate unul mai puțin structurat. Dar clar el va rămâne la fel de dens în informații și emoționant precum îl știți. Vă mulțumim că ne ascultați și până data viitoare aveți grijă de voi și ne găsiți pe Instagram. Bună! Facem acest update să vă zicem că o să luăm o mică pauză de la podcast așa cum îl știți și iubiți ca să regândim puțin formatul lui. Avem multe lucruri de împărtășit și căutăm un nou mod de a face asta. Poate unul mai eficient, Bună! Facem acest update să vă zicem că o să luăm o mică pauză de la podcast așa cum îl știți și iubiți ca să regândim puțin formatul lui. Avem multe lucruri de împărtășit și căutăm un nou mod de a face asta. Poate unul mai eficient, poate unul mai amuzant, poate unul mai puțin structurat. Dar clar el va rămâne la fel de dens în informații și emoționant precum îl știți.<br /> <br /> Vă mulțumim că ne ascultați și până data viitoare aveți grijă de voi și ne găsiți pe Instagram. Centrul Reconectat full false 54 Episodul 13 cu Patrick Brăila despre disforia de gen sau viața într-un corp cu care nu te identifici https://reconectat.ro/2021/06/07/episodul-13-cu-patrick-braila-despre-disforia-de-gen-sau-viata-intr-un-corp-cu-care-nu-te-identifici/ Mon, 07 Jun 2021 17:40:33 +0000 https://reconectat.ro/?p=513 Patrick Brăila este regizor de film și activist trans. Primul său film, Pieptiș*, e despre acceptarea identității sale trans în relația cu mama sa. Munca lui Patrick are ca scop amplificarea vocilor persoanelor trans. Am vorbit cu el despre disforia de gen - de unde vine, cum se simte, cum ne-o explicăm; despre tranziție; despre cât de important este rolul părinților în viața copiilor și adolescenților trans și ce pot face aceștia ca să facă viața copiilor lor mai suportabilă; despre modele pentru copiii noștri; și despre cum ne schimbăm perspectivele asupra propriilor experiențe pe măsură ce înaintăm în vârstă; cât și despre cum ne negociem existența aici pe Pământ incluzând cu grijă și compasiune toate părțile noastre: cele masculine, cele feminine și cele ce există între. Disclaimer: Aceasta este experiența unei persoane trans. Există sute, mii de experiențe diferite ale persoanelor trans din toată lumea și, deși există probabil multe elemente comune, vrem să menționăm că înțelegem și onorăm faptul că experiența fiecăruia este unică.  Reconectat *Filmul Pieptiș îl găsiți aici https://vimeo.com/198735439 și un interviu despre el aici: https://youtu.be/NTJ-zzPEz6U Alte referințe din episod: Family systems - Dick Schwartz  What is Internal Family Systems? | https://ifs-institute.com/ Decizie CEDO 2021 Decizie istorică pentru comunitatea transgender la CEDO | https://www.mozaiqlgbt.ro/2021/01/decizie-istorica-pentru-comunitatea-transgender-la-cedo/ Patrick Brăila este regizor de film și activist trans. Primul său film, Pieptiș*, e despre acceptarea identității sale trans în relația cu mama sa. Munca lui Patrick are ca scop amplificarea vocilor persoanelor trans. - Patrick Brăila este regizor de film și activist trans. Primul său film, Pieptiș*, e despre acceptarea identității sale trans în relația cu mama sa. Munca lui Patrick are ca scop amplificarea vocilor persoanelor trans.<br /> <br /> Am vorbit cu el despre disforia de gen - de unde vine, cum se simte, cum ne-o explicăm; despre tranziție; despre cât de important este rolul părinților în viața copiilor și adolescenților trans și ce pot face aceștia ca să facă viața copiilor lor mai suportabilă; despre modele pentru copiii noștri; și despre cum ne schimbăm perspectivele asupra propriilor experiențe pe măsură ce înaintăm în vârstă; cât și despre cum ne negociem existența aici pe Pământ incluzând cu grijă și compasiune toate părțile noastre: cele masculine, cele feminine și cele ce există între.<br /> <br /> Disclaimer: Aceasta este experiența unei persoane trans. Există sute, mii de experiențe diferite ale persoanelor trans din toată lumea și, deși există probabil multe elemente comune, vrem să menționăm că înțelegem și onorăm faptul că experiența fiecăruia este unică.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> *Filmul Pieptiș îl găsiți aici https://vimeo.com/198735439 și un interviu despre el aici: https://youtu.be/NTJ-zzPEz6U<br /> Alte referințe din episod:<br /> <br /> Family systems - Dick Schwartz  What is Internal Family Systems? | https://ifs-institute.com/<br /> Decizie CEDO 2021 Decizie istorică pentru comunitatea transgender la CEDO | https://www.mozaiqlgbt.ro/2021/01/decizie-istorica-pentru-comunitatea-transgender-la-cedo/ Centrul Reconectat 2 2 full false 1:11:23 Episodul 12 cu Alina Șerban despre discriminarea și reziliența corpului rom  https://reconectat.ro/2021/05/25/episodul-12-cu-alina-serban-despre-discriminarea-si-rezilienta-corpului-rom/ Tue, 25 May 2021 04:05:15 +0000 https://reconectat.ro/?p=502 Alina Șerban este actriță, regizoare și dramaturgă. În 2020 câștigă premiul pentru cea mai bună actriță din partea Breslei Actorilor Germani pentru rolul principal din filmul, Gipsy queen. Alina este și regizoarea scurtmetrajulului Bilet de iertare, primul film despre sclavia Romilor spus dintr-o perspectiva romă. Cariera ei este una bogată iar noi o urmărim încă de la primul ei one woman show autobiografic, Declar pe propria răspundere. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea a reuşit să studieze la New York University – Tisch, să obțină diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra, şi să devină actriță câştigătoare a numeroase premii de interpretare şi prima regizoare romă de teatru şi film din România. Am vrut să vorbim cu ea la Reconectat tocmai pentru a aduce și o perspectivă romă în discuțiile noastre despre corp. Am vorbit despre lipsa reprezentativității asumate a romilor în spațiul mediatic și cultural românesc, despre durerea de a fi veșnic invalidat, despre dificultatea asumării datoriei de a reprezenta o întreagă comunitate marginalizată, despre gradele de privilegiu cu care ne naștem sau le-am acumulat pe parcursul vieții, despre corpul rom în sistemul medical, despre rușine și traumele purtate în corpul rom. Una dintre cele mai relevante discuții pe care le-am avut cu Alina considerăm că e cea legată de implicarea noastră, a persoanelor non-rome, în mod conștient, asumat dar sănătos; în a fi aliați și a facilita procesul de retribuție față de comunitatea romă, cât și de munca pe care avem nevoie să o facem pentru a ne realiza propria fragilitate și modul în care noi ca non-romi agresăm și discriminăm corpurile rome.  Reconectat O puteți urmări pe Alina aici: Alina Serban - Actress, Writer, Director ARTivist Alina Șerban | Facebook - https://www.facebook.com/AlinaSerbanDirector Asociatia Untold Stories | Facebook - https://www.facebook.com/AsociatiaUntoldStories/ Untold Stories Company | Alina Serban - http://alinaserban.com/untoldstories-company/ Alina Serban - YouTube - https://www.youtube.com/user/sudestica Marea Rușine - https://youtu.be/EUHgOEsIYBw Scris/Nescris - https://youtu.be/cQZP-U9f2dQ Alina Șerban este actriță, regizoare și dramaturgă. În 2020 câștigă premiul pentru cea mai bună actriță din partea Breslei Actorilor Germani pentru rolul principal din filmul, Gipsy queen. - Alina este și regizoarea scurtmetrajulului Bilet de iertare,... Alina Șerban este actriță, regizoare și dramaturgă. În 2020 câștigă premiul pentru cea mai bună actriță din partea Breslei Actorilor Germani pentru rolul principal din filmul, Gipsy queen.<br /> <br /> Alina este și regizoarea scurtmetrajulului Bilet de iertare, primul film despre sclavia Romilor spus dintr-o perspectiva romă.<br /> <br /> Cariera ei este una bogată iar noi o urmărim încă de la primul ei one woman show autobiografic, Declar pe propria răspundere. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea a reuşit să studieze la New York University – Tisch, să obțină diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra, şi să devină actriță câştigătoare a numeroase premii de interpretare şi prima regizoare romă de teatru şi film din România.<br /> <br /> Am vrut să vorbim cu ea la Reconectat tocmai pentru a aduce și o perspectivă romă în discuțiile noastre despre corp. Am vorbit despre lipsa reprezentativității asumate a romilor în spațiul mediatic și cultural românesc, despre durerea de a fi veșnic invalidat, despre dificultatea asumării datoriei de a reprezenta o întreagă comunitate marginalizată, despre gradele de privilegiu cu care ne naștem sau le-am acumulat pe parcursul vieții, despre corpul rom în sistemul medical, despre rușine și traumele purtate în corpul rom. Una dintre cele mai relevante discuții pe care le-am avut cu Alina considerăm că e cea legată de implicarea noastră, a persoanelor non-rome, în mod conștient, asumat dar sănătos; în a fi aliați și a facilita procesul de retribuție față de comunitatea romă, cât și de munca pe care avem nevoie să o facem pentru a ne realiza propria fragilitate și modul în care noi ca non-romi agresăm și discriminăm corpurile rome.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> O puteți urmări pe Alina aici:<br /> <br /> Alina Serban - Actress, Writer, Director<br /> ARTivist Alina Șerban | Facebook - https://www.facebook.com/AlinaSerbanDirector<br /> Asociatia Untold Stories | Facebook - https://www.facebook.com/AsociatiaUntoldStories/<br /> Untold Stories Company | Alina Serban - http://alinaserban.com/untoldstories-company/<br /> Alina Serban - YouTube - https://www.youtube.com/user/sudestica<br /> Marea Rușine - https://youtu.be/EUHgOEsIYBw<br /> Scris/Nescris - https://youtu.be/cQZP-U9f2dQ Centrul Reconectat 2 2 full false 1:01:59 Episodul 11 cu Raluca Chișcu despre relația noastră cu mâncarea https://reconectat.ro/2021/05/10/episodul-11-cu-raluca-chiscu-despre-relatia-noastra-cu-mancarea/ Mon, 10 May 2021 14:40:46 +0000 https://reconectat.ro/?p=485 Raluca Chișcu este psiholog și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și de ani buni practica ei se centrează în jurul relației pe care o avem cu alimentația dar și cu propriile corpuri. Tot Raluca este persoana din spatele contului de Instagram @psihologia-alimentației unde veți găsi o serie de informații prețioase. Am invitat-o la Reconectat pentru că este o enciclopedie de studii, referințe și cunoștințe în domeniul tulburărilor de alimentație - un domeniu atât de important dar totuși atât de slab înțeles și interpretat atât la nivel media și social, dar chiar și în sistemul de sănătate. În acest episod ne puteți asculta vorbind despre ce sunt și cum se dezvoltă tulburările de alimentație, despre relația disfuncțională cu mâncarea dar și despre bucuria, tradiția și cultura mâncării, fără a uita să cerem încă o dată părerea expertului despre cum le vorbim copiilor despre corp și alimentație. Unul dintre momentele noastre preferate ale acestui episod este acela în care Raluca explică și demontează cele mai comune mituri despre tulburările de comportament alimentar.  Reconectat Pe Raluca o puteți găsi pe Instagram la @psihologia-alimentației sau predând la Asociația Română pentru Terapie Cognitiv Comportamentală (ARTCC): http://artcc.ro/despre-artcc/echipa/ Disclaimer: câteodată discuțiile dintre specialiști pot lua o tentă cinică, acesta fiind mai degrabă un mecanism de protecție pe care îl folosim ca să putem trăi cu această profesie. Intenția noastră nu este aceea de a rușina sau judeca pe nimeni, indiferent de relația pe care o avem fiecare cu mâncarea sau cu corpurile noastre. Intenția noastră este să înțelegem cât mai multe despre relațiile pe care le avem. Referințe: Cynthia Bulik: Cynthia Bulik, Ph.D. – Eating Disorders Clinical Work and Research Chris Fairburn: CBT-E for eating disorders: Q&A with Chris Fairburn (wellcome.org) Thomas Cash - tratament cognitiv comportamental adaptat pe body image: http://www.body-images.com/bio/ & https://www.elefant.ro/consilier-de-imagine-corporala_da3d2bca-77a6-4422-a715-768b62d33813 Jennifer Rollin: https://www.jenniferrollin.com Health At Every Size (HAES): https://asdah.org/wp-content/uploads/2020/10/ASDAH-HAES-Principles.pdf Experimentul Minnesota: https://www.apa.org/monitor/2013/10/hunger# FEAST - asociatie creata de familii care au trecut prin Tulburari de comportament alimentar si sustin persoane si familii afectate: https://www.feast-ed.org Raluca Chișcu este psiholog și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și de ani buni practica ei se centrează în jurul relației pe care o avem cu alimentația dar și cu propriile corpuri. Tot Raluca este persoana din spatele contului de... Raluca Chișcu este psiholog și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și de ani buni practica ei se centrează în jurul relației pe care o avem cu alimentația dar și cu propriile corpuri. Tot Raluca este persoana din spatele contului de Instagram @psihologia-alimentației unde veți găsi o serie de informații prețioase.<br /> <br /> Am invitat-o la Reconectat pentru că este o enciclopedie de studii, referințe și cunoștințe în domeniul tulburărilor de alimentație - un domeniu atât de important dar totuși atât de slab înțeles și interpretat atât la nivel media și social, dar chiar și în sistemul de sănătate.<br /> <br /> În acest episod ne puteți asculta vorbind despre ce sunt și cum se dezvoltă tulburările de alimentație, despre relația disfuncțională cu mâncarea dar și despre bucuria, tradiția și cultura mâncării, fără a uita să cerem încă o dată părerea expertului despre cum le vorbim copiilor despre corp și alimentație. Unul dintre momentele noastre preferate ale acestui episod este acela în care Raluca explică și demontează cele mai comune mituri despre tulburările de comportament alimentar.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> Pe Raluca o puteți găsi pe Instagram la @psihologia-alimentației sau predând la Asociația Română pentru Terapie Cognitiv Comportamentală (ARTCC): http://artcc.ro/despre-artcc/echipa/<br /> <br /> Disclaimer: câteodată discuțiile dintre specialiști pot lua o tentă cinică, acesta fiind mai degrabă un mecanism de protecție pe care îl folosim ca să putem trăi cu această profesie. Intenția noastră nu este aceea de a rușina sau judeca pe nimeni, indiferent de relația pe care o avem fiecare cu mâncarea sau cu corpurile noastre. Intenția noastră este să înțelegem cât mai multe despre relațiile pe care le avem.<br /> <br /> Referințe:<br /> <br /> Cynthia Bulik: Cynthia Bulik, Ph.D. – Eating Disorders Clinical Work and Research<br /> Chris Fairburn: CBT-E for eating disorders: Q&A with Chris Fairburn (wellcome.org)<br /> Thomas Cash - tratament cognitiv comportamental adaptat pe body image: http://www.body-images.com/bio/ & https://www.elefant.ro/consilier-de-imagine-corporala_da3d2bca-77a6-4422-a715-768b62d33813<br /> Jennifer Rollin: https://www.jenniferrollin.com<br /> Health At Every Size (HAES): https://asdah.org/wp-content/uploads/2020/10/ASDAH-HAES-Principles.pdf<br /> Experimentul Minnesota: https://www.apa.org/monitor/2013/10/hunger#<br /> FEAST - asociatie creata de familii care au trecut prin Tulburari de comportament alimentar si sustin persoane si familii afectate: https://www.feast-ed.org Centrul Reconectat 2 2 full false 58:27 Episodul 10: cu Valentina De Piante și Silvia Niculae despre corp în mișcare și în relația mamă fiică https://reconectat.ro/2021/04/27/episodul-10-cu-valentina-de-piante-si-silvia-niculae-despre-corp-in-miscare-si-in-relatia-mama-fiica/ Tue, 27 Apr 2021 05:07:25 +0000 https://reconectat.ro/?p=465 Sezonul trecut am vorbit despre influența relației mamă-fiică asupra felului în care femeile relaționează cu propriul corp. Am discutat despre cum lipsa comunicării sau rușinarea pot crea răni greu de vindecat și am încercat să oferim o serie de recomandări pentru a crește noi generații de femei care să aibă o relație cât mai sănătoasă cu propriile corpuri și cu sine. În episodul acesta vorbim cu o familie în care corpul a ocupat un loc central explicit din perspectiva funcției sale mai degrabă decât cea a aspectului său. Valentina și Silvia au o serie de privilegii legate de corpurile lor: de a fi slabe, de a fi foarte aproape de standardele de frumusețe sau privilegiul pielii albe. Astfel, corpurile lor nu au fost sancționate atât de aspru la nivel sistemic pe cât ar fi fost niște corpuri grase și/sau non-albe de exemplu, însă nimeni nu scapă de presiunea standardelor de frumusețe actuale. Conștiente fiind de contextul acesta, am fost tare curioase să aflăm mai multe despre cum arată o relație imperfectă dar care se centrează în jurul unei retorici sănătoase atât față de corp cât și față de relații în general. Reconectat Valentina De Piante este lector universitar la U.N.A.T.C. I.l.Caragiale, doctor în artele perfomative, coordonator de proiecte, coregraf și performer, practician al metodei Feldenkrais în România. Ca artist, studiază o abordare circumferențială asupra conștientizării în diverse formate, împărtășind practicile performative cu alți artiști și oameni de știință. Are o activitate bogată pe plan atât local cât și internațional iar în ultimii ani Valentina extinde practica ei la dimensiunea de ascultare și grijă față de celălalt: în 2018 și 2019, este invitată în cadrul proiectului The Agency of Touch al coregrafei Mădălina Dan și în 2021 în cadrul Consultațiilor, întâlniri 1:1, la CNDB, în parteneriat cu Theatre de la Ville. Ca teoretician, dorește să creeze un discurs amplu asupra corpului, între studiul anatomic, fiziologic, imaginar, politic și mitologic. În 2021, publică cercetarea Corpul Cunoscător și devine membru al grupului coregrafic AREAL. Silvia Niculae este studentă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură. Consideră că nu există limite în ceea ce privește expresia artistică și că orice domeniu are posibilități nelimitate de explorare. Tot ce lucrează e un work in progress continuu. Vede lumea ca pe un miracol. Silvia își admiră mama și crede că este cea mai tare mamă din univers. Din toate galaxiile, atât din cele pe care le știm, cât și din cele care încă nu au fost descoperite. Pe Valentina o găsești aici  iar pe Silvia aici. *Metoda Feldenkrais (https://feldenkrais.com) este un tip de terapie prin exercițiu fizic concepută de Moshé Feldenkrais (1904-1984) la mijlocul secolului al XX-lea.  Practicanții Feldenkrais susțin că metoda reorganizează conexiunile neuronale dintre creier și corp  îmbunătățind astfel capacitatea de mișcare a corpului dar și starea psihologică. La acest moment nu există dovezi științifice solide care să arate că metoda Feldenkrais conferă beneficii pentru sănătate dar cercetătorii nu cred că prezintă riscuri. Reconectat nu vă recomandă să înlocuiți recomandările medicale cu metoda Feldenkrais dar vă încurajăm să rămâneți curioși și să explorați prin mișcare posibilitățile diverse ale corpurilor voastre. Sezonul trecut am vorbit despre influența relației mamă-fiică asupra felului în care femeile relaționează cu propriul corp. Am discutat despre cum lipsa comunicării sau rușinarea pot crea răni greu de vindecat și am încercat să oferim o serie de recoma... Sezonul trecut am vorbit despre influența relației mamă-fiică asupra felului în care femeile relaționează cu propriul corp. Am discutat despre cum lipsa comunicării sau rușinarea pot crea răni greu de vindecat și am încercat să oferim o serie de recomandări pentru a crește noi generații de femei care să aibă o relație cât mai sănătoasă cu propriile corpuri și cu sine. <br /> În episodul acesta vorbim cu o familie în care corpul a ocupat un loc central explicit din perspectiva funcției sale mai degrabă decât cea a aspectului său. Valentina și Silvia au o serie de privilegii legate de corpurile lor: de a fi slabe, de a fi foarte aproape de standardele de frumusețe sau privilegiul pielii albe. Astfel, corpurile lor nu au fost sancționate atât de aspru la nivel sistemic pe cât ar fi fost niște corpuri grase și/sau non-albe de exemplu, însă nimeni nu scapă de presiunea standardelor de frumusețe actuale.<br /> Conștiente fiind de contextul acesta, am fost tare curioase să aflăm mai multe despre cum arată o relație imperfectă dar care se centrează în jurul unei retorici sănătoase atât față de corp cât și față de relații în general.<br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> Valentina De Piante este lector universitar la U.N.A.T.C. I.l.Caragiale, doctor în artele perfomative, coordonator de proiecte, coregraf și performer, practician al metodei Feldenkrais în România. Ca artist, studiază o abordare circumferențială asupra conștientizării în diverse formate, împărtășind practicile performative cu alți artiști și oameni de știință. Are o activitate bogată pe plan atât local cât și internațional iar în ultimii ani Valentina extinde practica ei la dimensiunea de ascultare și grijă față de celălalt: în 2018 și 2019, este invitată în cadrul proiectului The Agency of Touch al coregrafei Mădălina Dan și în 2021 în cadrul Consultațiilor, întâlniri 1:1, la CNDB, în parteneriat cu Theatre de la Ville. Ca teoretician, dorește să creeze un discurs amplu asupra corpului, între studiul anatomic, fiziologic, imaginar, politic și mitologic. În 2021, publică cercetarea Corpul Cunoscător și devine membru al grupului coregrafic AREAL. <br /> Silvia Niculae este studentă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură. Consideră că nu există limite în ceea ce privește expresia artistică și că orice domeniu are posibilități nelimitate de explorare. Tot ce lucrează e un work in progress continuu. Vede lumea ca pe un miracol. Silvia își admiră mama și crede că este cea mai tare mamă din univers. Din toate galaxiile, atât din cele pe care le știm, cât și din cele care încă nu au fost descoperite. Pe Valentina o găsești aici  iar pe Silvia aici.<br /> *Metoda Feldenkrais (https://feldenkrais.com) este un tip de terapie prin exercițiu fizic concepută de Moshé Feldenkrais (1904-1984) la mijlocul secolului al XX-lea.  Practicanții Feldenkrais susțin că metoda reorganizează conexiunile neuronale dintre creier și corp  îmbunătățind astfel capacitatea de mișcare a corpului dar și starea psihologică. La acest moment nu există dovezi științifice solide care să arate că metoda Feldenkrais conferă beneficii pentru sănătate dar cercetătorii nu cred că prezintă riscuri. Reconectat nu vă recomandă să înlocuiți recomandările medicale cu metoda Feldenkrais dar vă încurajăm să rămâneți curioși și să explorați prin mișcare posibilitățile diverse ale corpurilor voastre. Centrul Reconectat 2 2 full false 57:05 Episodul 9: cu Faiăr Silviu și Alex Zlăvog despre cultura masculină https://reconectat.ro/2021/04/12/episodul-9-cu-faiar-silviu-si-alex-zlavog-despre-cultura-masculina/ Mon, 12 Apr 2021 17:53:31 +0000 https://reconectat.ro/?p=443 Silviu Istrate, cunoscut pe internet sub numele de @faiar.silviu, este unul dintre cei mai iubiți streameri de pe Twitch-ul românesc alături de prietenul lui apropiat Alex Zlăvog aka@efectiveu. Alex este actor și absolvent al UNATC. În prezent face producție la o agenție de publicitate, iar Silviu lucrează și el de ani buni tot în publicitate pe strategie. Pasionați de meme-uri și de cultura internetului, comentează cu mult umor și sarcasm ”Grădina Maicii Domnului virtuală”, fără a se sfii să exprime puncte de vedere pe probleme sociale, cum ar fi rasismul, misoginismul sau drepturile comunității LGBTQ+.  În episodul acesta, stăm de vorbă cu ei despre cum ne tratăm corpurile atunci când muncim foarte mult, despre body-shaming în mediul online (numit și concern trolling), despre sexualitate, masculinitate toxică și privilegiul de a arăta conform standardelor de frumusețe curente. Reconectat Vorbim cu ei și despre rușine ca motivație pentru succes. Dacă vrei să afli mai multe despre rușine urmărește munca cercetătoarei și autoarei Brene Brown. Poți începe de aici: https://youtu.be/psN1DORYYV0 De asemenea o menționăm pe Aubrey Gordon, cunoscută pe Instagram drept yrfatfriend -Aubrey Gordon (@yrfatfriend) și pe Jameela Jamil cu al ei podcast i Weigh - I WEIGH 📣 (@i_weigh).  Pe Silviu și Alex îi găsiți pe Twitch aici: Faiar - Twitch și efectiveu - Twitch și pe Youtube: Faiăr Silviu LIVE - YouTube și Faiăr Silviu - YouTube Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Silviu Istrate, cunoscut pe internet sub numele de @faiar.silviu, este unul dintre cei mai iubiți streameri de pe Twitch-ul românesc alături de prietenul lui apropiat Alex Zlăvog aka@efectiveu. Alex este actor și absolvent al UNATC. Silviu Istrate, cunoscut pe internet sub numele de @faiar.silviu, este unul dintre cei mai iubiți streameri de pe Twitch-ul românesc alături de prietenul lui apropiat Alex Zlăvog aka@efectiveu. Alex este actor și absolvent al UNATC. În prezent face producție la o agenție de publicitate, iar Silviu lucrează și el de ani buni tot în publicitate pe strategie. Pasionați de meme-uri și de cultura internetului, comentează cu mult umor și sarcasm ”Grădina Maicii Domnului virtuală”, fără a se sfii să exprime puncte de vedere pe probleme sociale, cum ar fi rasismul, misoginismul sau drepturile comunității LGBTQ+. <br /> <br /> <br /> <br /> În episodul acesta, stăm de vorbă cu ei despre cum ne tratăm corpurile atunci când muncim foarte mult, despre body-shaming în mediul online (numit și concern trolling), despre sexualitate, masculinitate toxică și privilegiul de a arăta conform standardelor de frumusețe curente.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Vorbim cu ei și despre rușine ca motivație pentru succes. Dacă vrei să afli mai multe despre rușine urmărește munca cercetătoarei și autoarei Brene Brown. Poți începe de aici: https://youtu.be/psN1DORYYV0<br /> <br /> <br /> <br /> De asemenea o menționăm pe Aubrey Gordon, cunoscută pe Instagram drept yrfatfriend -Aubrey Gordon (@yrfatfriend) și pe Jameela Jamil cu al ei podcast i Weigh - I WEIGH 📣 (@i_weigh). <br /> <br /> <br /> <br /> Pe Silviu și Alex îi găsiți pe Twitch aici: Faiar - Twitch și efectiveu - Twitch și pe Youtube: Faiăr Silviu LIVE - YouTube și Faiăr Silviu - YouTube<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat 2 2 full false 1:19:50 Episodul Bonus: Despre perfecționism în conversație cu Gaspar Gyorgy https://reconectat.ro/2020/12/17/episodul-bonus-despre-perfectionism-in-conversatie-cu-gaspar-gyorgy/ Thu, 17 Dec 2020 16:04:35 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=402 Episodul Bonus, în mod neașteptat, deși este ultimul difuzat din acest prim sezon, reprezintă, de fapt, prima conversație dificilă avută sub umbrela #reconectat. Pentru că ne-a încurajat deja de ani buni în acest proiect, Gaspar Gyorgy a fost primul care și-a deschis sufletul și s-a oferit să ne fie interlocutor. Plecând de la tema perfecționismului, am povestit cu Gaspar despre diverse forme în care perfecționismul își arată colții în viețile noastre personale și profesionale, despre familie și nu în ultimul rând despre perfecționism și imagine corporală. Gaspar Gyorgy este psiholog și psihoterapeut relațional și se autodescrie de multe ori ca fiind "custode de povești de viață". De ani buni deja, a alăturat practicii psihoterapiei o serie de activități legate de faptul că este coordonator științific în cadrul Editurii "Pagina de Psihologie" și managing partner la PaginaDePsihologie.ro dar și președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie care organizează programe de formare în sfera sănătății mintale și relaționale. Pe lângă toată această activitate complexă Gaspar este și autor, în palmaresul personal înscriindu-se volumele Copilul invizibil, Revoluția iubirii, Mindfulness Urban, #LoveIsFun și Suflete de sticlă. Credem că Gaspar a descoperit rețeta pentru zile mai lungi de 24 de ore și plănuim să aflăm cum a făcut asta în conversația dificilă pe care o veți asculta în episodul bonus al acestui prim sezon al podcastului Reconectat. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Episodul Bonus, în mod neașteptat, deși este ultimul difuzat din acest prim sezon, reprezintă, de fapt, prima conversație dificilă avută sub umbrela #reconectat. Pentru că ne-a încurajat deja de ani buni în acest proiect, Episodul Bonus, în mod neașteptat, deși este ultimul difuzat din acest prim sezon, reprezintă, de fapt, prima conversație dificilă avută sub umbrela #reconectat. Pentru că ne-a încurajat deja de ani buni în acest proiect, Gaspar Gyorgy a fost primul care și-a deschis sufletul și s-a oferit să ne fie interlocutor.<br /> <br /> <br /> <br /> Plecând de la tema perfecționismului, am povestit cu Gaspar despre diverse forme în care perfecționismul își arată colții în viețile noastre personale și profesionale, despre familie și nu în ultimul rând despre perfecționism și imagine corporală.<br /> <br /> <br /> <br /> Gaspar Gyorgy este psiholog și psihoterapeut relațional și se autodescrie de multe ori ca fiind "custode de povești de viață". De ani buni deja, a alăturat practicii psihoterapiei o serie de activități legate de faptul că este coordonator științific în cadrul Editurii "Pagina de Psihologie" și managing partner la PaginaDePsihologie.ro dar și președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie care organizează programe de formare în sfera sănătății mintale și relaționale.<br /> <br /> <br /> <br /> Pe lângă toată această activitate complexă Gaspar este și autor, în palmaresul personal înscriindu-se volumele Copilul invizibil, Revoluția iubirii, Mindfulness Urban, #LoveIsFun și Suflete de sticlă.<br /> <br /> <br /> <br /> Credem că Gaspar a descoperit rețeta pentru zile mai lungi de 24 de ore și plănuim să aflăm cum a făcut asta în conversația dificilă pe care o veți asculta în episodul bonus al acestui prim sezon al podcastului Reconectat.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 1:08:19 Episodul 7: Despre corp în luptă la genul masculin cu Alex Dincovici https://reconectat.ro/2020/10/06/episodul-7-despre-corp-in-lupta-la-genul-masculin-cu-alex-dincovici/ Tue, 06 Oct 2020 18:45:19 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=391 În ultimul episod al acestui sezon am stat de vorbă cu Alex Dincovici, profesor universitar la SNSPA și antrenor de jiu jitsu brazilian, despre cum este simțit, privit și asimilat corpul de către bărbați în lumea sportului de contact dar și despre cum ne putem raporta la corp dintr-o perspectivă academică. Alex este primul invitat cu care ne-am conversat exclusiv online fără să avem măcar varianta de video și cu atât mai mult îi suntem recunoscătoare pentru deschidere și autenticitate. Povestind cu el către sfârșitul stării de urgență, în luna mai a anului 2020, am atins subiecte precum relația cu sportul în timpul pandemiei, cum ajung copiii să aleagă un sport anume și cum îi poate influența familia în acest sens cât și despre sănătate și complexe masculine cu privire la corp. Reconectat Biografia lui Alexandru Dincovici Alexandru Dincovici este lector asociat la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, din 2013. Licențiat în științe politice și sociologie, a absolvit masteratul de Antropologie din cadrul SNSPA și este doctor în sociologie din 2013. A predat și predă cursuri de antropologie medicală, antropologia corpului, antropologie aplicată și focus grupuri, și a fost lector asociat și la Universitatea București în 2018-2019. Interesele sale de cercetare se învârt în jurul antropologiei corpului, încorporării, antropologiei medicale, sportului, fenomenologiei și tehnologiei. Lucrează în marketing și comunicare, este în prezent director executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din România și deține o firmă de consultanță în management, în cadrul căreia aplică noțiuni din științele sociale în beneficiul companiilor, pentru a le ajuta să-și înțeleagă mai bine clienții, angajații și concurența. În 'timpul liber', este și antrenor de jiu-jitsu brazilian. Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast În ultimul episod al acestui sezon am stat de vorbă cu Alex Dincovici, profesor universitar la SNSPA și antrenor de jiu jitsu brazilian, despre cum este simțit, privit și asimilat corpul de către bărbați în lumea sportului de contact dar și despre cum ... În ultimul episod al acestui sezon am stat de vorbă cu Alex Dincovici, profesor universitar la SNSPA și antrenor de jiu jitsu brazilian, despre cum este simțit, privit și asimilat corpul de către bărbați în lumea sportului de contact dar și despre cum ne putem raporta la corp dintr-o perspectivă academică.<br /> <br /> <br /> <br /> Alex este primul invitat cu care ne-am conversat exclusiv online fără să avem măcar varianta de video și cu atât mai mult îi suntem recunoscătoare pentru deschidere și autenticitate.<br /> <br /> <br /> <br /> Povestind cu el către sfârșitul stării de urgență, în luna mai a anului 2020, am atins subiecte precum relația cu sportul în timpul pandemiei, cum ajung copiii să aleagă un sport anume și cum îi poate influența familia în acest sens cât și despre sănătate și complexe masculine cu privire la corp.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Biografia lui Alexandru Dincovici<br /> <br /> <br /> <br /> Alexandru Dincovici este lector asociat la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, din 2013. Licențiat în științe politice și sociologie, a absolvit masteratul de Antropologie din cadrul SNSPA și este doctor în sociologie din 2013. A predat și predă cursuri de antropologie medicală, antropologia corpului, antropologie aplicată și focus grupuri, și a fost lector asociat și la Universitatea București în 2018-2019. Interesele sale de cercetare se învârt în jurul antropologiei corpului, încorporării, antropologiei medicale, sportului, fenomenologiei și tehnologiei.<br /> <br /> <br /> <br /> Lucrează în marketing și comunicare, este în prezent director executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din România și deține o firmă de consultanță în management, în cadrul căreia aplică noțiuni din științele sociale în beneficiul companiilor, pentru a le ajuta să-și înțeleagă mai bine clienții, angajații și concurența. În 'timpul liber', este și antrenor de jiu-jitsu brazilian.<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 52:55 Episodul 6: Despre experiența corpului feminin în Comunism https://reconectat.ro/2020/09/22/episodul-6-despre-experienta-corpului-feminin-in-comunism/ Tue, 22 Sep 2020 15:58:19 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=376 "Deși vorbim tare și unele peste altele, acesta este un episod foarte intim, înregistrat chiar acasă, în care am avut o serie de #conversațiidificile cum numai în familie putem avea. Stăm de vorbă cu Gabi, care este mama mea, și cea mai bună prietenă a ei încă din copilărie, Rodica. Gabi și Rodica s-au născut, au copilărit și și-au întemeiat ulterior familiile în București în timpul Comunismului. Pe parcursul a aproximativ 60 de ani de prietenie au petrecut împreună multe momente cu bucurie, și-au crescut copiii dar au și fost de neclintit și prin momente grele. Prietenia lor este firul roșu care ne-a strâns împreună și ne-a ajutat să înțelegem că familia nu este reprezentată doar de cei cu care te înrudești prin sânge. Sunt tare recunoscătoare că am trăit cu astfel de modele feminine în jurul meu, deși sunt sigură că nu o spun suficient de des. Am stat de vorbă cu Gabi și Rodica despre cum decretul 770/1966 și restul deprivărilor trăite în timpul Comunismului au reprezentat un atac direct la corpurile femeilor și viața de cuplu, despre îmbătrânire dar și despre a trăi cu o dizabilitate în România. Din 2010, în urma unui accident rutier în care și-a pierdut ambele picioare, Gabi este protezată și se deplasează folosind un cadru. Pentru mine toate episoadele primului sezon #reconectat au un rol terapeutic dar trebuie să recunosc că acesta este cel mai personal. De mică am fost cucerită de puterea poveștilor dar abia mai târziu am realizat puterea vindecătoare pe care o au înțelegerea poveștilor propriei familii și a istoriei recente a propriei țări. Realizez, de asemenea, că reprezintă un privilegiu să poți purta o astfel de conversație și sper ca ea să aibă sens și pentru cei și cele care ne ascultă." Cristina Am înregistrat acest episod pe 30 decembrie 2019. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast "Deși vorbim tare și unele peste altele, acesta este un episod foarte intim, înregistrat chiar acasă, în care am avut o serie de #conversațiidificile cum numai în familie putem avea. Stăm de vorbă cu Gabi, care este mama mea, "Deși vorbim tare și unele peste altele, acesta este un episod foarte intim, înregistrat chiar acasă, în care am avut o serie de #conversațiidificile cum numai în familie putem avea. Stăm de vorbă cu Gabi, care este mama mea, și cea mai bună prietenă a ei încă din copilărie, Rodica.<br /> <br /> <br /> <br /> Gabi și Rodica s-au născut, au copilărit și și-au întemeiat ulterior familiile în București în timpul Comunismului. Pe parcursul a aproximativ 60 de ani de prietenie au petrecut împreună multe momente cu bucurie, și-au crescut copiii dar au și fost de neclintit și prin momente grele. Prietenia lor este firul roșu care ne-a strâns împreună și ne-a ajutat să înțelegem că familia nu este reprezentată doar de cei cu care te înrudești prin sânge. Sunt tare recunoscătoare că am trăit cu astfel de modele feminine în jurul meu, deși sunt sigură că nu o spun suficient de des.<br /> <br /> <br /> <br /> Am stat de vorbă cu Gabi și Rodica despre cum decretul 770/1966 și restul deprivărilor trăite în timpul Comunismului au reprezentat un atac direct la corpurile femeilor și viața de cuplu, despre îmbătrânire dar și despre a trăi cu o dizabilitate în România. Din 2010, în urma unui accident rutier în care și-a pierdut ambele picioare, Gabi este protezată și se deplasează folosind un cadru.<br /> <br /> <br /> <br /> Pentru mine toate episoadele primului sezon #reconectat au un rol terapeutic dar trebuie să recunosc că acesta este cel mai personal. De mică am fost cucerită de puterea poveștilor dar abia mai târziu am realizat puterea vindecătoare pe care o au înțelegerea poveștilor propriei familii și a istoriei recente a propriei țări. Realizez, de asemenea, că reprezintă un privilegiu să poți purta o astfel de conversație și sper ca ea să aibă sens și pentru cei și cele care ne ascultă." Cristina<br /> <br /> <br /> <br /> Am înregistrat acest episod pe 30 decembrie 2019.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 1:15:43 Update 5.3: Parenting în vremea pandemiei și roluri de gen care ne complică existența https://reconectat.ro/2020/09/19/update-5-3-parenting-in-vremea-pandemiei-si-roluri-de-gen-care-ne-complica-existenta/ Sat, 19 Sep 2020 15:17:51 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=373 Încheiem conversația cu Mirela vorbind despre ce facem ca părinți când momentele dificile, de tranziție de la o etapă de dezvoltare la alta, cum sunt liceul și facultatea, se suprapun cu momente de criză la nivelul umanității. Cum ne putem îndruma copiii atunci când suntem mame singure și avem multiple roluri? Odată ce conștientizăm rolurile de gen în care societatea ne înghesuie revolta noastră crește. O apreciem tare mult pe Mirela pentru autenticitatea, umanitatea și sinceritatea cu care ne-a primit în sufletul și în viața ei. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Încheiem conversația cu Mirela vorbind despre ce facem ca părinți când momentele dificile, de tranziție de la o etapă de dezvoltare la alta, cum sunt liceul și facultatea, se suprapun cu momente de criză la nivelul umanității. Încheiem conversația cu Mirela vorbind despre ce facem ca părinți când momentele dificile, de tranziție de la o etapă de dezvoltare la alta, cum sunt liceul și facultatea, se suprapun cu momente de criză la nivelul umanității. Cum ne putem îndruma copiii atunci când suntem mame singure și avem multiple roluri? Odată ce conștientizăm rolurile de gen în care societatea ne înghesuie revolta noastră crește.<br /> <br /> <br /> <br /> O apreciem tare mult pe Mirela pentru autenticitatea, umanitatea și sinceritatea cu care ne-a primit în sufletul și în viața ei.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 4:34 Update 5.2: Despre expunerea la știri și ce ne spun ele despre relații https://reconectat.ro/2020/09/16/update-5-2-despre-expunerea-la-stiri-si-ce-ne-spun-ele-despre-relatii/ Wed, 16 Sep 2020 15:51:18 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=370 Continuăm să ne conversăm cu Mirela Oprea despre efectul expunerii la știri asupra stării noastre emoționale. Chiar ne ajută să aflăm tot ce se scrie? Ce poți face atunci când meseria ta nu îți permite să te ferești de știri? Mergem mai departe întrebându-ne cum mergem, de fapt, mai departe în relațiile noastre acum, "in the new normal". Oare pandemia doar distruge relații? Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Continuăm să ne conversăm cu Mirela Oprea despre efectul expunerii la știri asupra stării noastre emoționale. Chiar ne ajută să aflăm tot ce se scrie? Ce poți face atunci când meseria ta nu îți permite să te ferești de știri? Continuăm să ne conversăm cu Mirela Oprea despre efectul expunerii la știri asupra stării noastre emoționale. Chiar ne ajută să aflăm tot ce se scrie? Ce poți face atunci când meseria ta nu îți permite să te ferești de știri? Mergem mai departe întrebându-ne cum mergem, de fapt, mai departe în relațiile noastre acum, "in the new normal". Oare pandemia doar distruge relații?<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 3:18 Update 5.1: Despre stigmatizarea reacțiilor pe care nu le înțelegem https://reconectat.ro/2020/09/13/update-5-1-despre-stigmatizarea-reactiilor-pe-care-nu-le-intelegem/ Sun, 13 Sep 2020 15:37:44 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=367 În acest update înregistrat cu Mirela la începutul lui mai 2020 deschidem discuția despre felul în care ne judecăm reciproc, uneori până la scindare, pentru reacțiile diferite pe care le avem în fața aceleiași crize. Este dificil poate să îi înțelegem pe cei foarte temători și precauți în fața bolii, dar de-o potrivă este grea și poziția celei ce simte nevoia să-și protejeze propria sănătate și pe a celor dragi atunci când cei din jur nu cred în aceleași pericole. Am continuat vorbind despre cum trăim cu incertitudinea atunci când nici măcar autoritățile nu ne pot ghida mai eficient. Lipsa informațiilor în prezența abundenței zvonurilor agravează haosul nostru interior. Încheiem povestind despre cum ne raportăm la criză atunci când simțim că misiunea ce ne revine este dincolo de a ne proteja pe noi însene și cum facem față neputinței și lipsei speranței în acest context. Reconectat Disclaimer: Afirmațiile făcute în acest material despre studiile științifice referitoare la Pandemia SARS-Cov19 nu reprezintă un verdict final sau o serie de certitudini. Oamenii de știință cercetează încă virusul, potențialul lui de infectare și efectele pe termen lung asupra sănătății. Timpul scurt de la începutul acestei pandemii și până în prezent face dificilă expunerea unor dovezi solide. Sperăm că respectați măsurile impuse de autorități, arătați precauție și vă alegeți cu atenție sursele de informare! Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast În acest update înregistrat cu Mirela la începutul lui mai 2020 deschidem discuția despre felul în care ne judecăm reciproc, uneori până la scindare, pentru reacțiile diferite pe care le avem în fața aceleiași crize. În acest update înregistrat cu Mirela la începutul lui mai 2020 deschidem discuția despre felul în care ne judecăm reciproc, uneori până la scindare, pentru reacțiile diferite pe care le avem în fața aceleiași crize.<br /> <br /> <br /> <br /> Este dificil poate să îi înțelegem pe cei foarte temători și precauți în fața bolii, dar de-o potrivă este grea și poziția celei ce simte nevoia să-și protejeze propria sănătate și pe a celor dragi atunci când cei din jur nu cred în aceleași pericole.<br /> <br /> <br /> <br /> Am continuat vorbind despre cum trăim cu incertitudinea atunci când nici măcar autoritățile nu ne pot ghida mai eficient. Lipsa informațiilor în prezența abundenței zvonurilor agravează haosul nostru interior.<br /> <br /> <br /> <br /> Încheiem povestind despre cum ne raportăm la criză atunci când simțim că misiunea ce ne revine este dincolo de a ne proteja pe noi însene și cum facem față neputinței și lipsei speranței în acest context.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Disclaimer: Afirmațiile făcute în acest material despre studiile științifice referitoare la Pandemia SARS-Cov19 nu reprezintă un verdict final sau o serie de certitudini. Oamenii de știință cercetează încă virusul, potențialul lui de infectare și efectele pe termen lung asupra sănătății. Timpul scurt de la începutul acestei pandemii și până în prezent face dificilă expunerea unor dovezi solide.<br /> <br /> <br /> <br /> Sperăm că respectați măsurile impuse de autorități, arătați precauție și vă alegeți cu atenție sursele de informare!<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 10:54 Episodul 5: Despre viața într-un corp frecvent obiectificat https://reconectat.ro/2020/09/08/episodul-5-despre-viata-intr-un-corp-frecvent-obiectificat/ Tue, 08 Sep 2020 14:38:37 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=350 Am stat de vorbă cu Mirela Oprea, jurnalistă și una dintre cele mai autentice persoane pe care le cunoaștem, despre cum este să trăiești într-un corp care, din perspectiva celorlalți este foarte aproape de idealul de frumusețe actual. Este adevărat că dacă trăim într-un astfel de corp nu mai avem complexe și imaginea noastră corporală este una sănătoasă? Este oare frumusețea cheia fericirii? Ne rezolvă aceasta toate problemele sau măcar o parte? Ce înseamnă și cum se simte să fii dorită și privită ca un obiect al pasiunii? Este bine oare să se discute și să se privească cu jind și patimă către corpul nostru? Ce efect au aceste comportamente asupra noastră? Cât timp se va mai folosi lumea de scuza vestimentației inadecvate sau a comportamentului prea prietenos sau seducător pentru a justifica hărțuirea, agresiunea și abuzul sexual împotriva femeilor? Cum faci să fii luată în serios ca profesionist și evaluată dincolo de corpul tău? Cum crești o fiică în așa fel încât să nu îi transmiți toate traumele și dificultățile tale? Cum este îmbătrânirea într-un corp considerat de lume frumos? Cum te raportezi la ideea bolii? Ne-am pus toate aceste întrebări alături de Mirela, am găsit și câteva răspunsuri dar am rămas și cu o serie de teme de gândire pentru mai departe. Reconectat Biografia Mirelei Oprea Mirela Oprea sunt eu, cu bune și rele, ca tot omul. În viața mea de zi cu zi sunt mamă, prietenă și jurnalist. Similar majorității, din punct de vedere profesional am început de jos la o vârstă fragedă și am tot urcat, dar nu m-am dus prea sus pentru că am rău de înălțime! Am fost la grădiniță, pentru că nu aveau unde să mă lase, la școala primară, ca să nu ma iscălesc cu degetul și din inerție am făcut și gimnaziul. A urmat apoi partea "dramatică" a vieții mele, de bună voie dar ușor (mai mult!) silită de părinți, am terminat Liceul Sanitar și m-am pregătit să dau la Medicină! 😔 În cele din urmă, după atâtea "tunete și fulgere" a ieșit soarele și pentru mine. De data asta, de bună voie, cu mult drag și nesilită de nimeni am făcut Facultatea de Jurnalism în cadrul Universității București. Din anul 2 al SSJ (Școala Superioară de Jurnalism) profesez în cadrul Radio România și-mi place enorm ceea ce fac, deși în trecut, de multe ori mi-a venit să dau cu meseria de pământ… dar nu mă aflu aici pentru a vorbi despre libertatea presei! Am plecat la drum ca știristă, am fost apoi reporter și redactor iar în prezent lucrez ca producătoare și realizatoare la radioul cu cea mai mare audiență din țară: Radio Antena Satelor. Aici, spre deosebite de București FM, unde am lucrat mulți ani, simt că am misiunea de a uni două lumi: ruralul cu urbanul și de a aduce și la sate informații cu adevărat folositoare ascultătorilor ce își trăiesc viețile acolo. M-am pierdut în detalii, știu! Dar știți de ce? Pentru că prea multe alte școli n-am făcut cât să enumăr aici. Studiile sunt importante și mi-am crescut fiica în acest spirit, dar în egală măsură cred în autoeducație, dezvoltare personală și profesională continuă dar mai ales în pasiunea pe care o pui în tot ceea de faci. Ceea ce am povestit mai sus este o părticică din mine, restul e poveste! Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Am stat de vorbă cu Mirela Oprea, jurnalistă și una dintre cele mai autentice persoane pe care le cunoaștem, despre cum este să trăiești într-un corp care, din perspectiva celorlalți este foarte aproape de idealul de frumusețe actual. Am stat de vorbă cu Mirela Oprea, jurnalistă și una dintre cele mai autentice persoane pe care le cunoaștem, despre cum este să trăiești într-un corp care, din perspectiva celorlalți este foarte aproape de idealul de frumusețe actual.<br /> <br /> <br /> <br /> Este adevărat că dacă trăim într-un astfel de corp nu mai avem complexe și imaginea noastră corporală este una sănătoasă? Este oare frumusețea cheia fericirii? Ne rezolvă aceasta toate problemele sau măcar o parte? Ce înseamnă și cum se simte să fii dorită și privită ca un obiect al pasiunii? Este bine oare să se discute și să se privească cu jind și patimă către corpul nostru? Ce efect au aceste comportamente asupra noastră? Cât timp se va mai folosi lumea de scuza vestimentației inadecvate sau a comportamentului prea prietenos sau seducător pentru a justifica hărțuirea, agresiunea și abuzul sexual împotriva femeilor? Cum faci să fii luată în serios ca profesionist și evaluată dincolo de corpul tău? Cum crești o fiică în așa fel încât să nu îi transmiți toate traumele și dificultățile tale? Cum este îmbătrânirea într-un corp considerat de lume frumos? Cum te raportezi la ideea bolii?<br /> <br /> <br /> <br /> Ne-am pus toate aceste întrebări alături de Mirela, am găsit și câteva răspunsuri dar am rămas și cu o serie de teme de gândire pentru mai departe.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Biografia Mirelei Oprea<br /> <br /> <br /> <br /> Mirela Oprea sunt eu, cu bune și rele, ca tot omul. În viața mea de zi cu zi sunt mamă, prietenă și jurnalist.<br /> <br /> <br /> <br /> Similar majorității, din punct de vedere profesional am început de jos la o vârstă fragedă și am tot urcat, dar nu m-am dus prea sus pentru că am rău de înălțime!<br /> <br /> <br /> <br /> Am fost la grădiniță, pentru că nu aveau unde să mă lase, la școala primară, ca să nu ma iscălesc cu degetul și din inerție am făcut și gimnaziul. A urmat apoi partea "dramatică" a vieții mele, de bună voie dar ușor (mai mult!) silită de părinți, am terminat Liceul Sanitar și m-am pregătit să dau la Medicină! 😔<br /> <br /> <br /> <br /> În cele din urmă, după atâtea "tunete și fulgere" a ieșit soarele și pentru mine. De data asta, de bună voie, cu mult drag și nesilită de nimeni am făcut Facultatea de Jurnalism în cadrul Universității București. Din anul 2 al SSJ (Școala Superioară de Jurnalism) profesez în cadrul Radio România și-mi place enorm ceea ce fac, deși în trecut, de multe ori mi-a venit să dau cu meseria de pământ… dar nu mă aflu aici pentru a vorbi despre libertatea presei!<br /> <br /> <br /> <br /> Am plecat la drum ca știristă, am fost apoi reporter și redactor iar în prezent lucrez ca producătoare și realizatoare la radioul cu cea mai mare audiență din țară: Radio Antena Satelor. Aici, spre deosebite de București FM, unde am lucrat mulți ani, simt că am misiunea de a uni două lumi: ruralul cu urbanul și de a aduce și la sate informații cu adevărat folositoare ascultătorilor ce își trăiesc viețile acolo.<br /> <br /> <br /> <br /> M-am pierdut în detalii, știu! Dar știți de ce? Pentru că prea multe alte școli n-am făcut cât să enumăr aici.<br /> <br /> <br /> <br /> Studiile sunt importante și mi-am crescut fiica în acest spirit, dar în egală măsură cred în autoeducație, dezvoltare personală și profesională continuă dar mai ales în pasiunea pe care o pui în tot ceea de faci.<br /> <br /> <br /> <br /> Ceea ce am povestit mai sus este o părticică din mine, restul e poveste!<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 59:28 Update 4.1: Despre nevoia întoarcerii la rădăcini și incertitudinea prezentului https://reconectat.ro/2020/08/31/update-4-1-despre-nevoia-intoarcerii-la-radacini-si-incertitudinea-prezentului/ Mon, 31 Aug 2020 11:55:25 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=296 O readucem pe Iuliana, de această dată într-un studio virtual, în vremi pandemice, pentru a relua conversații dificile despre familie, despre cum avem nevoie să ne înțelegem originile pentru a ne înțelege pe noi înșine dar și despre suferința unei copile care este furioasă că nu ajunge să își vadă bunica de care îi este dor. În același timp avem parte de un mic moment de dezvăluire despre care sunt, pentru o mamă și o femeie, provocările scrierii unei lucrări în care îți pui sufletul. Facem această muncă pentru a ne ajuta să descoperim că oamenii sunt complecși, sunt mai mult decât un corp, o imagine, o poză. Facem această muncă pentru a înțelege cât de multe perspective există și cum fiecare are sensul ei. Facem această muncă din dragoste pentru oameni. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast O readucem pe Iuliana, de această dată într-un studio virtual, în vremi pandemice, pentru a relua conversații dificile despre familie, despre cum avem nevoie să ne înțelegem originile pentru a ne înțelege pe noi înșine dar și despre suferința unei copi... O readucem pe Iuliana, de această dată într-un studio virtual, în vremi pandemice, pentru a relua conversații dificile despre familie, despre cum avem nevoie să ne înțelegem originile pentru a ne înțelege pe noi înșine dar și despre suferința unei copile care este furioasă că nu ajunge să își vadă bunica de care îi este dor. În același timp avem parte de un mic moment de dezvăluire despre care sunt, pentru o mamă și o femeie, provocările scrierii unei lucrări în care îți pui sufletul.<br /> <br /> <br /> <br /> Facem această muncă pentru a ne ajuta să descoperim că oamenii sunt complecși, sunt mai mult decât un corp, o imagine, o poză. Facem această muncă pentru a înțelege cât de multe perspective există și cum fiecare are sensul ei. Facem această muncă din dragoste pentru oameni.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 7:59 Episodul 4: Despre viața într-un corp gras cu Iuliana Dumitru https://reconectat.ro/2020/08/25/episodul-4-despre-viata-intr-un-corp-gras-cu-iuliana-dumitru/ Tue, 25 Aug 2020 17:14:31 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=278 “O să ajungi cât malu’”, “ești o batoză”, “mititico”, “bagi în tine ca-ntr-un spital de urgență”, “vom mări poarta ca să încapi”… Despre rușinarea copiilor și a adulților grași, despre cum este să trăiești ca fată și mai apoi ca femeie într-un corp care nu se încadrează în standardele de frumusețe veți asculta în această discuție foarte intimă între două femei grase. Cum ajunge o femeie grasă să își accepte corpul și să facă pace cu el? Poți face pace cu corpul tău fără a-l modifica pentru a ajunge “perfect”? Poți trăi toată viața cu ideea că ești defectă sau vei încerca toate pastilele și toate dietele din lume indiferent de riscurile lor? Care sunt dificultățile de la baza relației noastre cu mâncarea? Cum le vom vorbi copiilor noștri despre corpurile lor și corpurile noastre? Ce faci când singurul lucru care stă între tine și o relație este corpul tău prea gras? Merităm oare ura, dezgustul și jignirile gratuite ale celor din jur pentru că suntem prea grase? Este grăsimea noastră mai presus de cine suntem noi ca oameni, de munca pe care o facem zi de zi, de ideile și de aspirațiile noastre? Reconectat Biografie - Iuliana Dumitru Iuliana Dumitru (născută în 2 Mai, România în 1985) este socio-antropolog și își desfășoara activitatea în domeniul cultural. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea „Comunități Umane” și masteratul „Spectacol, Multimedia, Societate” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București. În prezent este doctorandă CESI unde realizează o cercetare interdisciplinară și auto-etnografică intitulată Cartografieri narative în 2 Mai și Vama Veche. Participă la organizarea mai multor expoziții și evenimente culturale: manager cultural în cadrul proiectului pilot Faţadele sunt ale comunitaţii (2015), documentarist în cadrul proiectului X:20 - O radiografie a artei romȃnești după 1989, coord. Erwin Kessler/ Institutul Cultural Român (2010-2012), realizator interviuri pentru expoziţia București Sud organizată de Asociaţia Zeppelin (2015-2017). Este asistent curator al spațiului de artă contemporană tranzit.ro/București. Expoziții și proiecte recente în care a fost implicată: Flora Spontană - prelegere de Conf. Dr. Mihaela Georgescu (mai 2017), Vălul Păcii - expoziție de cercetare asupra iconografiei păcii din perioada socialistă din România și Moldova (iunie 2017), Yuri Leiderman - Autoportret cu valeriană (septembrie 2017), Shadoof by Kiki Mihuță (decembrie 2017) Collection Collective (octombrie 2018), The End of the World as We Know It: Field Notes, performance de Maria Baroncea (decembrie 2018), Cercetări artistice ale plantelor (octombrie 2019). În 2020 lucrează la expoziția De la aproape către departe. Cartografieri vizuale ale spațiului 2 Mai și Vama Veche, care urmează să fie vernisată la mijlocul lunii octombrie la Muzeul Țăranului Român. Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast “O să ajungi cât malu’”, “ești o batoză”, “mititico”, “bagi în tine ca-ntr-un spital de urgență”, “vom mări poarta ca să încapi”… Despre rușinarea copiilor și a adulților grași, despre cum este să trăiești ca fată și mai apoi ca femeie într-un corp car... “O să ajungi cât malu’”, “ești o batoză”, “mititico”, “bagi în tine ca-ntr-un spital de urgență”, “vom mări poarta ca să încapi”… Despre rușinarea copiilor și a adulților grași, despre cum este să trăiești ca fată și mai apoi ca femeie într-un corp care nu se încadrează în standardele de frumusețe veți asculta în această discuție foarte intimă între două femei grase.<br /> <br /> <br /> <br /> Cum ajunge o femeie grasă să își accepte corpul și să facă pace cu el? Poți face pace cu corpul tău fără a-l modifica pentru a ajunge “perfect”? Poți trăi toată viața cu ideea că ești defectă sau vei încerca toate pastilele și toate dietele din lume indiferent de riscurile lor? Care sunt dificultățile de la baza relației noastre cu mâncarea? Cum le vom vorbi copiilor noștri despre corpurile lor și corpurile noastre? Ce faci când singurul lucru care stă între tine și o relație este corpul tău prea gras? Merităm oare ura, dezgustul și jignirile gratuite ale celor din jur pentru că suntem prea grase? Este grăsimea noastră mai presus de cine suntem noi ca oameni, de munca pe care o facem zi de zi, de ideile și de aspirațiile noastre?<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Biografie - Iuliana Dumitru<br /> <br /> <br /> <br /> Iuliana Dumitru (născută în 2 Mai, România în 1985) este socio-antropolog și își desfășoara activitatea în domeniul cultural. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea „Comunități Umane” și masteratul „Spectacol, Multimedia, Societate” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București. În prezent este doctorandă CESI unde realizează o cercetare interdisciplinară și auto-etnografică intitulată Cartografieri narative în 2 Mai și Vama Veche.<br /> <br /> <br /> <br /> Participă la organizarea mai multor expoziții și evenimente culturale: manager cultural în cadrul proiectului pilot Faţadele sunt ale comunitaţii (2015), documentarist în cadrul proiectului X:20 - O radiografie a artei romȃnești după 1989, coord. Erwin Kessler/ Institutul Cultural Român (2010-2012), realizator interviuri pentru expoziţia București Sud organizată de Asociaţia Zeppelin (2015-2017). Este asistent curator al spațiului de artă contemporană tranzit.ro/București.<br /> <br /> <br /> <br /> Expoziții și proiecte recente în care a fost implicată: Flora Spontană - prelegere de Conf. Dr. Mihaela Georgescu (mai 2017), Vălul Păcii - expoziție de cercetare asupra iconografiei păcii din perioada socialistă din România și Moldova (iunie 2017), Yuri Leiderman - Autoportret cu valeriană (septembrie 2017), Shadoof by Kiki Mihuță (decembrie 2017) Collection Collective (octombrie 2018), The End of the World as We Know It: Field Notes, performance de Maria Baroncea (decembrie 2018), Cercetări artistice ale plantelor (octombrie 2019).<br /> <br /> <br /> <br /> În 2020 lucrează la expoziția De la aproape către departe. Cartografieri vizuale ale spațiului 2 Mai și Vama Veche, care urmează să fie vernisată la mijlocul lunii octombrie la Muzeul Țăranului Român.<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 1:01:46 Update 3.3: Despre viața comunității de psihoterapeuți în vremurile incerte pe care le traversăm https://reconectat.ro/2020/08/22/update-3-3-despre-viata-comunitatii-de-psihoterapeuti-in-vremurile-incerte-pe-care-le-traversam/ Sat, 22 Aug 2020 15:43:31 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=272 Chiar dacă nu sunt totdeauna foarte vizibili, psihoterapeuții sunt o categorie aflată de obicei în primele linii de ajutor atunci când vorbim de sănătate în comunitate. Cu atât mai mult în vremuri dificile la nivel global, ajutorul lor este mult mai prețios. Odată cu nevoia pentru servicii de sănătate mintală crește însă și presiunea asupra acestei categorii de profesioniști. Cum mergem mai departe ca psihoterapeuți pentru a ne sprijini comunitățile? Cum avem grijă de noi înșine pentru a avea grijă și de ceilalți? Care sunt dificultățile celor care oferă sprijin și care sunt resursele la care putem apela noi ca terapeuți? Continuăm dicuția noastră cu Adela Moldovan în acest ultim scurt episod despre viața comunității psihoterapeutice. Găsiți video-ul la care face referire Adela în episod cât și o serie de resurse suplimentare, aici. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Chiar dacă nu sunt totdeauna foarte vizibili, psihoterapeuții sunt o categorie aflată de obicei în primele linii de ajutor atunci când vorbim de sănătate în comunitate. Cu atât mai mult în vremuri dificile la nivel global, Chiar dacă nu sunt totdeauna foarte vizibili, psihoterapeuții sunt o categorie aflată de obicei în primele linii de ajutor atunci când vorbim de sănătate în comunitate. Cu atât mai mult în vremuri dificile la nivel global, ajutorul lor este mult mai prețios. Odată cu nevoia pentru servicii de sănătate mintală crește însă și presiunea asupra acestei categorii de profesioniști.<br /> <br /> <br /> <br /> Cum mergem mai departe ca psihoterapeuți pentru a ne sprijini comunitățile? Cum avem grijă de noi înșine pentru a avea grijă și de ceilalți? Care sunt dificultățile celor care oferă sprijin și care sunt resursele la care putem apela noi ca terapeuți?<br /> <br /> <br /> <br /> Continuăm dicuția noastră cu Adela Moldovan în acest ultim scurt episod despre viața comunității psihoterapeutice.<br /> <br /> <br /> <br /> Găsiți video-ul la care face referire Adela în episod cât și o serie de resurse suplimentare, aici.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 5:38 Update 3.2: Despre relația copiilor cu propriul corp – scurt ghid pentru adulți https://reconectat.ro/2020/08/19/update-3-2-despre-relatia-copiilor-cu-propriul-corp-scurt-ghid-pentru-adulti/ Wed, 19 Aug 2020 15:14:22 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=266 Disecăm în continuare relația cu corpul alături de psihoterapeuta Adela Moldovan. În acest scurt episod vorbim despre cum le vorbim copiilor despre corpul lor, de ce facem asta și care ar fi alternativele mai sănătoase. Este corpul un subiect taboo în discuțiile părinte-copil? Nicidecum. Este însă nevoie să înțelegem diferența între validare și evaluare. Vrem să le explicăm copiilor ce se întâmplă cu corpurile lor la fiecare vârstă dar și cum contribuie presiunile din contextul social la felul în care cei mici își percep corpul. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Disecăm în continuare relația cu corpul alături de psihoterapeuta Adela Moldovan. În acest scurt episod vorbim despre cum le vorbim copiilor despre corpul lor, de ce facem asta și care ar fi alternativele mai sănătoase. Disecăm în continuare relația cu corpul alături de psihoterapeuta Adela Moldovan. În acest scurt episod vorbim despre cum le vorbim copiilor despre corpul lor, de ce facem asta și care ar fi alternativele mai sănătoase.<br /> <br /> <br /> <br /> Este corpul un subiect taboo în discuțiile părinte-copil? Nicidecum. Este însă nevoie să înțelegem diferența între validare și evaluare.<br /> <br /> <br /> <br /> Vrem să le explicăm copiilor ce se întâmplă cu corpurile lor la fiecare vârstă dar și cum contribuie presiunile din contextul social la felul în care cei mici își percep corpul.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 7:18 Update 3.1: Despre lecțiile pandemiei https://reconectat.ro/2020/08/16/update-3-1-despre-lectiile-pandemiei/ Sun, 16 Aug 2020 11:16:49 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=262 Săptămâna trecută ne-ați ascultat povestind cu Adela în noiembrie 2019 dar am vrut să puteți afla ce fac invitații noștri acum, în această “eră pandemică”. Am povestit în luna iulie cu Adela despre schimbările bruște și dramatice aduse de pandemie, despre resurse descoperite și folosite în cadrul familiei și în viața profesională dar și despre neliniștea adusă de nesiguranța viitorului. Cum ne ducem mai departe viața? Cum trăim în fața ecranelor? Cum ne încărcăm bateriile? Cum facem să evităm extremele? Cum îmi îndeplinesc nevoile? Cum arată viața unei mame în pandemie? Cu ce speranțe mergem mai departe? Cu multă autenticitate, Adela pune la dispoziția ascultătorilor o serie de resurse utile, de idei practice care sperăm să vă fie de folos! Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Săptămâna trecută ne-ați ascultat povestind cu Adela în noiembrie 2019 dar am vrut să puteți afla ce fac invitații noștri acum, în această “eră pandemică”. Am povestit în luna iulie cu Adela despre schimbările bruște și dramatice aduse de pandemie, Săptămâna trecută ne-ați ascultat povestind cu Adela în noiembrie 2019 dar am vrut să puteți afla ce fac invitații noștri acum, în această “eră pandemică”.<br /> <br /> <br /> <br /> Am povestit în luna iulie cu Adela despre schimbările bruște și dramatice aduse de pandemie, despre resurse descoperite și folosite în cadrul familiei și în viața profesională dar și despre neliniștea adusă de nesiguranța viitorului.<br /> <br /> <br /> <br /> Cum ne ducem mai departe viața? Cum trăim în fața ecranelor? Cum ne încărcăm bateriile? Cum facem să evităm extremele? Cum îmi îndeplinesc nevoile? Cum arată viața unei mame în pandemie? Cu ce speranțe mergem mai departe? Cu multă autenticitate, Adela pune la dispoziția ascultătorilor o serie de resurse utile, de idei practice care sperăm să vă fie de folos!<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 21:58 Episodul 3: Adela Moldovan despre imagine corporală în sănătatea mintală și relațională https://reconectat.ro/2020/08/11/episodul-3-adela-moldovan-despre-imagine-corporala-in-sanatatea-mintala-si-relationala/ Tue, 11 Aug 2020 17:14:51 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=252 În episodul 3 #reconectat Cristina și Mara discută împreună cu Adela Moldovan despre imaginea pe care o avem asupra propriului corp, cum se formează aceasta și cum ne putem ameliora relația cu noi înșine din acest punct de vedere. Cu atât mai mult în timpul verii când vestimentația este mai sumară, vin la suprafață o multitudine de complexe. Cum se văd toate acestea în cabinetul psihoterapeutului puteți descoperi ascultând întreaga conversație în episodul 3. Reconectat Biografia Adelei Moldovan Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor aproape 13 ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice, fiind alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces. Alături de colega și prietena ei, Raluca Anton, Adela este cofondatoare a companiei de servicii psihologice PsyLife. Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast În episodul 3 #reconectat Cristina și Mara discută împreună cu Adela Moldovan despre imaginea pe care o avem asupra propriului corp, cum se formează aceasta și cum ne putem ameliora relația cu noi înșine din acest punct de vedere. În episodul 3 #reconectat Cristina și Mara discută împreună cu Adela Moldovan despre imaginea pe care o avem asupra propriului corp, cum se formează aceasta și cum ne putem ameliora relația cu noi înșine din acest punct de vedere. Cu atât mai mult în timpul verii când vestimentația este mai sumară, vin la suprafață o multitudine de complexe.<br /> <br /> <br /> <br /> Cum se văd toate acestea în cabinetul psihoterapeutului puteți descoperi ascultând întreaga conversație în episodul 3.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Biografia Adelei Moldovan<br /> <br /> <br /> <br /> Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie.<br /> <br /> <br /> <br /> Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor aproape 13 ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice, fiind alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces.<br /> <br /> <br /> <br /> Alături de colega și prietena ei, Raluca Anton, Adela este cofondatoare a companiei de servicii psihologice PsyLife.<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 1:03:41 Update 2.4: Sexualitatea într-un peisaj pandemic https://reconectat.ro/2020/08/07/update-2-4-sexualitatea-intr-un-peisaj-pandemic/ Fri, 07 Aug 2020 03:15:22 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=248 Despre negocierea sexualității în cuplu, deprivarea de sex, sex în relații la distanță, nevoia de conectare interumană dar și despre ideile preconcepute cu care am trăit și trăim despre sexualitate am discutat într-un cadru intim, online cu Catinca Drăgănescu. A reieșit încă o dată cât de mare este nevoia pentru educație sexuală reală, documentată științific și realizată de persoane competente la nivel național. Veți asculta unul dintre cele mai intime fragmente din discuțiile noastre ”pandemice” descoperind că putem avea conversații dificile chiar si prin intermediul unei platforme online. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Despre negocierea sexualității în cuplu, deprivarea de sex, sex în relații la distanță, nevoia de conectare interumană dar și despre ideile preconcepute cu care am trăit și trăim despre sexualitate am discutat într-un cadru intim, Despre negocierea sexualității în cuplu, deprivarea de sex, sex în relații la distanță, nevoia de conectare interumană dar și despre ideile preconcepute cu care am trăit și trăim despre sexualitate am discutat într-un cadru intim, online cu Catinca Drăgănescu.<br /> <br /> <br /> <br /> A reieșit încă o dată cât de mare este nevoia pentru educație sexuală reală, documentată științific și realizată de persoane competente la nivel național.<br /> <br /> <br /> <br /> Veți asculta unul dintre cele mai intime fragmente din discuțiile noastre ”pandemice” descoperind că putem avea conversații dificile chiar si prin intermediul unei platforme online.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 21:59 Update 2.3: Relația cu sportul https://reconectat.ro/2020/08/04/update-2-3-relatia-cu-sportul/ Tue, 04 Aug 2020 07:09:08 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=245 Studiile ne arată din ce in ce mai multe corelații între sănătatea fizică și mentală și activitatea fizică. În același timp, societatea, prin media și social media, impune o serie de standarde complet nerealiste și nerealizabile în privința sportului. Așa ajung mulți dintre noi să aibă o relație nesănătoasă cu sportul. Puteți asculta povestea Catincăi despre cum te poți împrieteni cu sportul chiar dacă în trecut te fereai de această activitate. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Studiile ne arată din ce in ce mai multe corelații între sănătatea fizică și mentală și activitatea fizică. În același timp, societatea, prin media și social media, impune o serie de standarde complet nerealiste și nerealizabile în privința sportulu... Studiile ne arată din ce in ce mai multe corelații între sănătatea fizică și mentală și activitatea fizică.<br /> <br /> <br /> <br /> În același timp, societatea, prin media și social media, impune o serie de standarde complet nerealiste și nerealizabile în privința sportului. Așa ajung mulți dintre noi să aibă o relație nesănătoasă cu sportul.<br /> <br /> <br /> <br /> Puteți asculta povestea Catincăi despre cum te poți împrieteni cu sportul chiar dacă în trecut te fereai de această activitate.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 6:34 Update 2.2: Despre ritualuri și cultivarea lor în viața noastră https://reconectat.ro/2020/07/30/update-2-2-despre-ritualuri-si-cultivarea-lor-in-viata-noastra/ Thu, 30 Jul 2020 17:16:43 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=242 La 8 luni după prima noastră conversație, spre sfârșitul stării de urgență datorată pandemiei, am reluat discuția cu Catinca Drăgănescu pentru a vedea ce a adus nou pandemia și ce va rămâne în urma ei. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast La 8 luni după prima noastră conversație, spre sfârșitul stării de urgență datorată pandemiei, am reluat discuția cu Catinca Drăgănescu pentru a vedea ce a adus nou pandemia și ce va rămâne în urma ei. Reconectat Social media: La 8 luni după prima noastră conversație, spre sfârșitul stării de urgență datorată pandemiei, am reluat discuția cu Catinca Drăgănescu pentru a vedea ce a adus nou pandemia și ce va rămâne în urma ei.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 15:19 Update 2.1: Criza, facilitator al vindecării https://reconectat.ro/2020/07/25/update-2-1-criza-facilitator-al-vindecarii/ Sat, 25 Jul 2020 08:06:13 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=239 În mai 2020, la mai bine de jumătate de an de la prima noastră conversație, am revizitat alături de Catinca Drăgănescu relația ei cu mama, descoperind dinamica dar și reziliența fantastică a relației părinte-copil, pentru a ajunge la concluzia că vindecarea este posibilă la orice vârstă. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast În mai 2020, la mai bine de jumătate de an de la prima noastră conversație, am revizitat alături de Catinca Drăgănescu relația ei cu mama, descoperind dinamica dar și reziliența fantastică a relației părinte-copil, În mai 2020, la mai bine de jumătate de an de la prima noastră conversație, am revizitat alături de Catinca Drăgănescu relația ei cu mama, descoperind dinamica dar și reziliența fantastică a relației părinte-copil, pentru a ajunge la concluzia că vindecarea este posibilă la orice vârstă.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 10:46 Episodul 2: Catinca Drăgănescu despre evoluția percepției corpului https://reconectat.ro/2020/07/21/episodul-2-catinca-draganescu-despre-evolutia-perceptiei-corpului/ Tue, 21 Jul 2020 04:51:47 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=218 La sfărșitul lui septembrie 2019 am avut această conversație cu buna noastră prietenă, regizoarea Catinca Drăgănescu. Catinca nu s-a sfiit să arate multă vulnerabilitate și de-o potrivă mult curaj în discuția noastră, vorbind despre relația pe care a avut-o cu corpul ei în copilărie și adolescență, despre cum corpul te poate ajuta sau împiedica în carieră, despre imagine corporală și relațiile de cuplu dar și despre un viitor cu o mai mare diversitate a corpurilor pe care le vedem pe scenă. Am vrut să aflăm cum se raportează o femeie regizor la corp iar rezultatul este spectaculos! Reconectat Biografia Catincăi Drăgănescu Catinca Drăgănescu este regizor de teatru şi dramaturg. În 2012 a absolvit studiile deregie la UNATC, iar ȋn 2019 a obţinut titlul de doctor ȋn cadrul aceleeaşi universităţi.Proiectele sale tratează subiecte actuale şi controversate, ȋn maniere originale, ȋntr-unaşa numit teatru al conştiinţei. Estetica sa foloseşte plastica corporală, rostirea şimuzicalitatea pentru a crea experienţe performative generatoare de empatie.Preocupările sale principale includ teatrul cinematic, storytelling-ul, teatrul fizic,instalaţiile sonore şi silent theatre. Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: Legea celui mai puternic deDominik Busch la Teatrul de Nord Satu Mare, Dragonul de aur la Teatrul AndreiMureşanu Sfântu Gheorghe, Un dolce far niente la Teatrul Naţional din Iaşi, [ză]Pescăruş la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, În umbra marelui Plan la Reactor decreaţie şi experiment din Cluj, Minunata Lume Nouă la Teatrul Excelsior din Bucureşti,Corp Urban ȋmpreună cu Compania Giuvlipen, Bun de Export la POINT ART HUB, TreiSurori la Teatrul Matei Vişniec din Suceava, Orb de mină la Teatrul Andrei Mureşanudin Sfântu Gheorghe, iHamlet la Teatrul Excelsior, ROVEGAN la Centrul Replika şiLumea dinăuntru la Unteatru. Proiectele sale au fost prezentate la Berlin (2018), Citizen Artist Incubator Viena(2016), Drama League New York şi Platforma FUTURE IS FEMININE (2016),International Community Arts Festival Rotterdam (2017). Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast La sfărșitul lui septembrie 2019 am avut această conversație cu buna noastră prietenă, regizoarea Catinca Drăgănescu. Catinca nu s-a sfiit să arate multă vulnerabilitate și de-o potrivă mult curaj în discuția noastră, La sfărșitul lui septembrie 2019 am avut această conversație cu buna noastră prietenă, regizoarea Catinca Drăgănescu.<br /> <br /> <br /> <br /> Catinca nu s-a sfiit să arate multă vulnerabilitate și de-o potrivă mult curaj în discuția noastră, vorbind despre relația pe care a avut-o cu corpul ei în copilărie și adolescență, despre cum corpul te poate ajuta sau împiedica în carieră, despre imagine corporală și relațiile de cuplu dar și despre un viitor cu o mai mare diversitate a corpurilor pe care le vedem pe scenă.<br /> <br /> <br /> <br /> Am vrut să aflăm cum se raportează o femeie regizor la corp iar rezultatul este spectaculos!<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Biografia Catincăi Drăgănescu<br /> <br /> <br /> <br /> Catinca Drăgănescu este regizor de teatru şi dramaturg. În 2012 a absolvit studiile deregie la UNATC, iar ȋn 2019 a obţinut titlul de doctor ȋn cadrul aceleeaşi universităţi.Proiectele sale tratează subiecte actuale şi controversate, ȋn maniere originale, ȋntr-unaşa numit teatru al conştiinţei. Estetica sa foloseşte plastica corporală, rostirea şimuzicalitatea pentru a crea experienţe performative generatoare de empatie.Preocupările sale principale includ teatrul cinematic, storytelling-ul, teatrul fizic,instalaţiile sonore şi silent theatre.<br /> <br /> <br /> <br /> Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: Legea celui mai puternic deDominik Busch la Teatrul de Nord Satu Mare, Dragonul de aur la Teatrul AndreiMureşanu Sfântu Gheorghe, Un dolce far niente la Teatrul Naţional din Iaşi, [ză]Pescăruş la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, În umbra marelui Plan la Reactor decreaţie şi experiment din Cluj, Minunata Lume Nouă la Teatrul Excelsior din Bucureşti,Corp Urban ȋmpreună cu Compania Giuvlipen, Bun de Export la POINT ART HUB, TreiSurori la Teatrul Matei Vişniec din Suceava, Orb de mină la Teatrul Andrei Mureşanudin Sfântu Gheorghe, iHamlet la Teatrul Excelsior, ROVEGAN la Centrul Replika şiLumea dinăuntru la Unteatru.<br /> <br /> <br /> <br /> Proiectele sale au fost prezentate la Berlin (2018), Citizen Artist Incubator Viena(2016), Drama League New York şi Platforma FUTURE IS FEMININE (2016),International Community Arts Festival Rotterdam (2017).<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 1:09:42 Update 1.3: Autocompasiune în pandemie https://reconectat.ro/2020/07/16/update-1-3-autocompasiune-in-pandemie/ Thu, 16 Jul 2020 07:00:00 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=207 Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod. În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, povestim împreună cu Paula Dunker despre ce-a adus pandemia în relația noastră cu corpul, despre autocompasiune și metode de alinare care ne ajută să o practicăm. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri ... Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod.<br /> <br /> <br /> <br /> În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, povestim împreună cu Paula Dunker despre ce-a adus pandemia în relația noastră cu corpul, despre autocompasiune și metode de alinare care ne ajută să o practicăm.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 9:32 Update 1.2: Resurse descoperite în pandemie https://reconectat.ro/2020/07/14/update-1-2-resurse-descoperite-in-pandemie/ Tue, 14 Jul 2020 09:17:51 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=204 Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod. În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, vei putea afla care sunt resursele pe care atât Paula cât și noi le-am descoperit în pandemie și cum ne-au folosit ele pentru a ne activa corpul prin intermediul simțurilor. Sperăm să-ți fie de ajutor! Referințe din episod: Birdsong radio Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri ... Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod.<br /> <br /> <br /> <br /> În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, vei putea afla care sunt resursele pe care atât Paula cât și noi le-am descoperit în pandemie și cum ne-au folosit ele pentru a ne activa corpul prin intermediul simțurilor. Sperăm să-ți fie de ajutor!<br /> <br /> <br /> <br /> Referințe din episod: Birdsong radio<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 7:13 Update 1.1: Schimbări din pandemie https://reconectat.ro/2020/07/10/update-1-schimbari-din-pandemie/ Fri, 10 Jul 2020 09:41:33 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=179 Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod. În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, vei putea asculta cum a schimbat pandemia relația Paulei cu sine, cu propriul corp, cu cei din jur și cum crede că se va schimba viața noastră în cele ce urmează. O vei putea auzi și pe Cristina râzând disociat povestind un lucru care de fapt o întristează, și anume că în vara asta nu se vor mai ține festivalurile. Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri ... Am stat de vorbă cu Paula Dunker toamna trecută despre corp și multe alte subiecte conexe. Urma să lansăm podcastul când s-a declarat starea de urgență. Am realizat atunci că este nevoie să actualizăm informația reluând discuțiile cu partenerii noștri de dialog și așa s-au născut ”pilulele audio” care vor urma lansării fiecărui episod.<br /> <br /> <br /> <br /> În acest update, înregistrat pe 15 mai 2020, vei putea asculta cum a schimbat pandemia relația Paulei cu sine, cu propriul corp, cu cei din jur și cum crede că se va schimba viața noastră în cele ce urmează. O vei putea auzi și pe Cristina râzând disociat povestind un lucru care de fapt o întristează, și anume că în vara asta nu se vor mai ține festivalurile.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Reconectat<br /> <br /> <br /> <br /> Social media:<br /> <br /> <br /> <br /> Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Centrul Reconectat full false 7:57 Episodul 1: Paula Dunker despre corp si fluiditate https://reconectat.ro/2020/07/06/episodul-1-paula-dunker-despre-corp-si-fluiditate/ Mon, 06 Jul 2020 09:34:00 +0000 https://www.reconectat.ro/?p=48 Pe 20 noimbrie 2019 am avut bucuria să stăm la taclale cu Paul/Paula Dunker, mama genului muzical și a stilului de viață techno faggothique. Am încept cu o scurtă discuție despre limbajul dedicat fluidității de gen în limba română și am continuat povestind despre percepția asupra propriului corp și a corpurilor din jur, cum îi facem rău corpului nostru, cum avem grijă de el încheind cu felul în care putem ajunge victime ale unor agresiuni doar pentru felul în care arătăm. Am vrut să știm cum se raportează un dansator și coregraf la propriul corp dar a rezultat mult mai mult de-atât! Reconectat Social media: Facebook: fb.me/reconectat.podcastInstagram: @reconectat.podcast Includem aici și detaliile câtorva referințe din conversația noastră: https://www.blackbutton.ro/cartile-noastre/roxane-gay/foame-memoriile-corpului-meu https://www.youtube.com/user/todrickhall https://www.instagram.com/tessholliday/ https://www.facebook.com/dysnomia.fanfem/ https://soundcloud.com/fluidbucharest Pe 20 noimbrie 2019 am avut bucuria să stăm la taclale cu Paul/Paula Dunker, mama genului muzical și a stilului de viață techno faggothique. Am încept cu o scurtă discuție despre limbajul dedicat fluidității de gen în limba română și am continuat poves... PAULA DUNKER (n. 2016) este mama genului muzical și a stilului de viață techno faggothique. După ce a consultat cele mai cunoscute clarvăzătoare locale, astronomia, propria inimă și internetul, vocalista queer a actului FLUID și-a pariat toată averea pe un viitor non-binar.<br /> <br /> Urmărește-ne pe @reconectat.podcast Centrul Reconectat 1 1 1 1 Paula Dunker despre corp si fluiditate full false 1:04:53