Acasa » Povestea noastră

Povestea noastră

Ne-am cunoscut încă din liceu. Pe atunci relația noastră s-a limitat la distracție, ca mai apoi drumurile noastre să se reunească după ce amândouă ne terminaserăm studiile și bâjbâiam prin viață la douăzeci și ceva de ani. Atunci au început conversațiile noastre despre emoții, relații și dificultățile cu care ne confruntam ca tineri adulți sau adolescenți bătrâni…

Am realizat astfel că navigam ”fără hartă” prin viață, fiind poate prima generație care are privilegiul de a-și putea pune toate aceste probleme, de a sta să analizeze de ce avem anumite reacții și cum ne putem raporta mai sănătos la lumea din jur dar și la noi însene.

Am trecut de 30 de ani și Mara a fost cea care a introdus în relația noastră podcastul ca formă de divertisment intelectual care pentru noi are rolul de a ne pune mintea pe moațe, a ne face să gândim mai profund, dincolo de etichete și judecăți de valoare. Nu a durat mult până să realizăm că acesta ar fi cel mai bun mediu de a-i include și pe alții în conversațiile noastre și de a afla alte perspective.

Prin Reconectat vrem să creem un mediu sigur și prietenos în care să pornim o serie de conversații dificile fără a avea pretenția că am descoperit calea cea dreaptă sau vreo rețetă universal valabilă, ci din potrivă, să creem acces la cât mai multe posibilități de a te raporta la o idee.

Acesta este motivul pentru care avem o echipă în spate care ne ajută, de multe ori anonim și din umbră, prevenind alunecarea noastră pe panta feminismului radical sau a unor idei foarte nișate și greu accesibile.

Așa a luat naștere Reconectat; din nevoia echipei noastre de a aduce o serie de conversații dificile în primul plan al conștiinței publicului românesc prin intermediul unui mediu din ce în ce mai popular în țara noastră – podcastul. 

FILOZOFIA RECONECTAT

Considerăm că flexibilitatea este cheia conviețuirii sănătoase în relații. Mai credem și că ”Secolul acesta va fi relațional sau nu va mai fi deloc”. Oamenii nu se mai definesc prin limite și limitări rigide ca alb sau negru, heterosexual sau homosexual, bărbat sau femeie, frumos sau urât, așa cum se întâmpla în trecut. Reperele rigide care guvernau lumea părinților și bunicilor noștri au fost zdruncinate și înlocuite de nevoia de a crea un loc sub soare pentru fiecare indiferent de gen, orientare sexuală, origini, credințe sau forma corpului. 

Reconectat își dorește să faciliteze o experiență nouă în cadrul căreia fiecare să poată descoperi idei, repere și oameni care să ne ajute să navigăm tărâmuri noi în relația cu noi înșine, cu corpurile noastre, cu cei din jur, cu natura și chiar universul. Ne dorim să creăm un mediu propice conectării, un mediu incluziv bazat de-o potrivă pe dovezile pe care ni le aduce știința dar și pe experiențe și perspective individuale.

Pentru primul sezon ne propunem o serie de conversații intime cu invitații noștri despre relația pe care o au cu propriul corp și cu corpul în general. Am ales să aducem în Studioul Reconectat o serie de oameni din jurul nostru, unii prieteni foarte buni sau mai îndepărtați, oameni cu care am simțit că putem crea o legătură autentică care să dea prilej unor discuții cu sens.