Episodul 14 cu Alex Țanțu aka Valentine despre traumă, viața cu HIV și vindecare prin activism
Alex Țantu aka Valentine @Reconectat Podcast
Acasa » Episodul 14 cu Alex Țanțu aka Valentine despre traumă, viața cu HIV și vindecare prin activism

Episodul 14 cu Alex Țanțu aka Valentine despre traumă, viața cu HIV și vindecare prin activism

Alertă de conținut sensibil (TW): în acest episod vorbim despre abuz sexual, infectarea cu HIV și abuz de substanțe. Dacă știi că aceste subiecte te pot afecta, te rugăm, prioritizează-ți sănătatea și nu asculta episodul.

Am vorbit cu Alex Țanțu despre cum lipsa aprecierii și a dragostei pentru corpul nostru în copilărie, cât și apartenența la o minoritate sexuală te pot vulnerabiliza pentru viitoare abuzuri la vârsta de adult, despre cum arată viața unei persoane care trăiește cu HIV în România, despre cum corpul în lumina reflectoarelor poate să ajute disocierea dar și vindecarea și multe altele în acest episod înregistrat în decembrie 2021.

Alexandru Țanțu (cunoscut și ca Valentine @wellbelovedvalentine) are 29 de ani și este activist LGBTQIA+ și activist pentru drepturile pacienților cu HIV din România. De la coming out-ul său ca persoană care trăiește cu HIV, a inițiat și participat în campanii de conștientizare și educare pe subiectul HIV și a lipsei de acțiune și sprijin a autorităților române în materie de educație sexuală. Sprijinit de numeroase organizații și asociații care adresează subiectul drepturilor omului alături de presa independentă, el continuă să ilustreze în mod autentic problemele legate de HIV și diverse alte subiecte specifice comunității LGBTQIA+, urmărind să demonteze stigma și să întărească apelurile la un răspuns asumat din partea guvernului pe subiectul epidemiei de HIV/SIDA.

DISCLAIMER: Acest episod este înregistrat în decembrie 2021 iar ceea ce vei asculta este o formulă mai brută, mai puțin editată față de ceea ce Reconectat a oferit până acum. Trecem printr-o perioadă de mari schimbări și ne propunem să revenim cât mai curând într-un format diferit și sperăm noi, mai bun. Ascultare plăcută!

DistribuieFacebookX