Episodul 11 cu Raluca Chișcu despre relația noastră cu mâncarea
Acasa » Episodul 11 cu Raluca Chișcu despre relația noastră cu mâncarea

Episodul 11 cu Raluca Chișcu despre relația noastră cu mâncarea

Raluca Chișcu este psiholog și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și de ani buni practica ei se centrează în jurul relației pe care o avem cu alimentația dar și cu propriile corpuri. Tot Raluca este persoana din spatele contului de Instagram @psihologia-alimentației unde veți găsi o serie de informații prețioase.

Am invitat-o la Reconectat pentru că este o enciclopedie de studii, referințe și cunoștințe în domeniul tulburărilor de alimentație – un domeniu atât de important dar totuși atât de slab înțeles și interpretat atât la nivel media și social, dar chiar și în sistemul de sănătate.

În acest episod ne puteți asculta vorbind despre ce sunt și cum se dezvoltă tulburările de alimentație, despre relația disfuncțională cu mâncarea dar și despre bucuria, tradiția și cultura mâncării, fără a uita să cerem încă o dată părerea expertului despre cum le vorbim copiilor despre corp și alimentație. Unul dintre momentele noastre preferate ale acestui episod este acela în care Raluca explică și demontează cele mai comune mituri despre tulburările de comportament alimentar.

Pe Raluca o puteți găsi pe Instagram la @psihologia-alimentației sau predând la Asociația Română pentru Terapie Cognitiv Comportamentală (ARTCC): http://artcc.ro/despre-artcc/echipa/

Disclaimer: câteodată discuțiile dintre specialiști pot lua o tentă cinică, acesta fiind mai degrabă un mecanism de protecție pe care îl folosim ca să putem trăi cu această profesie. Intenția noastră nu este aceea de a rușina sau judeca pe nimeni, indiferent de relația pe care o avem fiecare cu mâncarea sau cu corpurile noastre. Intenția noastră este să înțelegem cât mai multe despre relațiile pe care le avem.

Referințe:

DistribuieFacebookX