Episodul 7: Despre corp în luptă la genul masculin cu Alex Dincovici
Acasa » Episodul 7: Despre corp în luptă la genul masculin cu Alex Dincovici

Episodul 7: Despre corp în luptă la genul masculin cu Alex Dincovici

În ultimul episod al acestui sezon am stat de vorbă cu Alex Dincovici, profesor universitar la SNSPA și antrenor de jiu jitsu brazilian, despre cum este simțit, privit și asimilat corpul de către bărbați în lumea sportului de contact dar și despre cum ne putem raporta la corp dintr-o perspectivă academică.

Alex este primul invitat cu care ne-am conversat exclusiv online fără să avem măcar varianta de video și cu atât mai mult îi suntem recunoscătoare pentru deschidere și autenticitate.

Povestind cu el către sfârșitul stării de urgență, în luna mai a anului 2020, am atins subiecte precum relația cu sportul în timpul pandemiei, cum ajung copiii să aleagă un sport anume și cum îi poate influența familia în acest sens cât și despre sănătate și complexe masculine cu privire la corp.

Biografia lui Alexandru Dincovici

Alexandru Dincovici este lector asociat la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, din 2013. Licențiat în științe politice și sociologie, a absolvit masteratul de Antropologie din cadrul SNSPA și este doctor în sociologie din 2013. A predat și predă cursuri de antropologie medicală, antropologia corpului, antropologie aplicată și focus grupuri, și a fost lector asociat și la Universitatea București în 2018-2019. Interesele sale de cercetare se învârt în jurul antropologiei corpului, încorporării, antropologiei medicale, sportului, fenomenologiei și tehnologiei.

Lucrează în marketing și comunicare, este în prezent director executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din România și deține o firmă de consultanță în management, în cadrul căreia aplică noțiuni din științele sociale în beneficiul companiilor, pentru a le ajuta să-și înțeleagă mai bine clienții, angajații și concurența. În ‘timpul liber’, este și antrenor de jiu-jitsu brazilian.

Social media:

Facebook: fb.me/reconectat.podcast
Instagram: @reconectat.podcast

DistribuieFacebookX