Atelier: Cum să îți înțelegi mai bine clienții din comunitatea non-monogamă
Acasa » Atelier: Cum să îți înțelegi mai bine clienții din comunitatea non-monogamă

Atelier: Cum să îți înțelegi mai bine clienții din comunitatea non-monogamă

Relațiile non-monogame și poliamoroase încă se confruntă cu multă stigmatizare și prejudecăți în societatea românească actuală, adesea întâlnite și  în rândul practicienilor din sănătate mintală.
Asociația C.A.R.E. – Cetățeni Activi pentru Relații Etice, împreună cu Asociația pentru Sănătate Relațională Reconectat organizează un atelier de 2,5 ore, susținut de Dr. Monica Barbovschi și Dr. Ana Tamas pentru a adresa unele din aceste provocări pe care specialiștii le pot întâmpina în activitatea lor.
Atelierul va avea loc față în față, la sediul BBS Consulting din Cluj-Napoca (str. Moților nr. 102), în data de 21 aprilie, în intervalul 18:00-20.30. În această întâlnire ne propunem să adresăm unele dintre cele mai frecvente prejudecăți întâlnite despre membrii comunității non-monogame, pentru o mai bună înțelegere a nevoilor acestora, fără stigmatizare.
Dr. Monica Barbovschi, sociolog, cunoscută online și ca ”mama la poliamorie”, este mamă  pentru prima comunitate non-monogamă din România informată de principii feministe și de cultura consimțământului. Monica organizeză evenimente din 2015.
Dr. Ana Tamas, sociolog cu formare în problematici de gen, activează în zona de community building și body-work. Este interesată de educația pentru relații, în special partea de nevoi emoționale și conexiune umană.
Asociația C.A.R.E. – Cetățeni Activi pentru Relații este o asociație clujeană al cărei obiect de activitate este promovarea culturii consimțământului, a inteligenței emoționale și a diversității relaționale.
Ce teme vom discuta în cadrul atelierului?
  • Problematici legate de stigmatizarea și patologizarea față de membrii comunității non-monogame; probleme și dificultăți, inclusiv legate de accesarea unor servicii de psihoterapie;
  • Ce ne spun studiile despre particularitățile relaționale ale persoanelor non-monogame și poliamoroase;
  • Cum putem evita patologizarea unor dorințe din sfera non-monogamă și poliam;
  • Care sunt limitele și unde devin lucrurile problematice și chiar patologice;
  • Secțiunea de Q&A.
Programul se adresează psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri, consilierilor cât și altor categorii profesionale care pot ajunge prin munca lor să interacționeze direct cu membrii comunității de non-monogamie și poliamorie.
Costul atelierului este de 150 RON/persoană.
Pentru înscriere, te invităm să completezi ACEST FORMULAR: https://forms.gle/riQ3aWToZ1N8oFbk7
și să aștepți confirmarea organizatorilor înainte de achitarea taxei de participare în contul oferit de aceștia; rezervarea locului se face doar prin plata taxei de participare. Pentru o bună desfășurare a workshopului numărul de locuri este limitat.
DistribuieFacebookX