Anunț Workshop Introducere în terapia afirmativă cu clienții LGBTQIA+: particularități legate de orientarea sexuală în psihoterapie (17-18 septembrie 2022)
Acasa » Anunț Workshop Introducere în terapia afirmativă cu clienții LGBTQIA+: particularități legate de orientarea sexuală în psihoterapie (17-18 septembrie 2022)

Anunț Workshop Introducere în terapia afirmativă cu clienții LGBTQIA+: particularități legate de orientarea sexuală în psihoterapie (17-18 septembrie 2022)

Pentru majoritatea psihoterapeuților care se identifică cisgender și heterosexuali navigarea provocărilor cu care se confruntă clienții care sunt membrii comunității LGBTQIA+ necesită atenție conștientă, sensibilitate și mai ales o serie de cunoștințe specializate și disponibilitatea de a explora diferențele profunde față de cultura dominantă, heteronormativă. Este nevoie de educație, empatie și compasiune pentru a vă ajuta clienții cu privire la problematici legate de orientările sexuale sau identitatea de gen.

Pentru a răspunde nevoilor specialiștilor în sănătate mintală, Reconectat alături de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie și Pagina de Psihologie au creat un atelier de două zile susținut de Cristina Petrescu-Ghenea, Claudia Mintenaș și Cristian Lavric. În cadrul acestuia fiecare participant își poate exprima părerile, neliniștile și curiozitățile în discuții libere sau activități interactive, alături de alți specialiști cu experiențe similare. Folosim metode de lucru formale și nonformale, axate pe nevoile participanților și ne dorim să creăm contexte cât mai utile de învățare și dezvoltare pentru profesioniștii care lucrează sau vor lucra cu membrii ai comunității LGBTQIA+.

În cadrul acestui curs online se vor discuta instrumente și strategii cât mai actuale pentru a ajuta clienții cu orientare sexuală non-heterosexuală să depășească dificultățile clinice unice cu care se confruntă această comunitate. Bazându-se pe experiența lor de lucru cu membrii din comunitatea LGBTQIA+, trainerii vă vor oferi informațiile și instrumentele necesare pentru a vă îmbunătăți încrederea și eficacitatea în munca dvs. Cursul își propune să vă ghideze către înțelegerea și îndeplinirea nevoilor clienților LGBTQIA+ în speranța că vă va ajuta să evitați greșelile pe care le pot face specialiștii în interacțiunea cu membrii acestei comunități, și așa intens discriminată și marginalizată.

Ce vom discuta în cadrul atelierului?

  • Terminologia actuală folosită de membrii comunității LGBTQIA+ pentru a se identifica și a-și afirma identitatea; 
  • Cum să deschizi discuții despre orientarea sexuală sau romantică a clienților tăi;
  • Cum să ajuți clienții să se simtă în siguranță și să depășească traumele și abuzurile datorate creșterii ca persoană homosexuală într-o societate homofobă și heteronormativă?
  • Strategii pentru a ajuta tinerii LGBTQIA+ atunci când părinții/familia lor nu îi susțin;
  • Cum să îți sprijini clienții prin procesul dificil de dezvăluire (coming out) a orientării sexuale.

Cristina Petrescu-Ghenea este medic specialist Psihiatria copilului și adolescentului și Psihoterapeut de familie, gazda podcastului Reconectat și cofondator al Centrului Reconectat. De cinci ani munca ei este dedicată în principal lucrului cu adolescenții și familiile lor, sprijinului membrilor comunității LGBTQIA+, cât și problemelor legate de imaginea corporală și de sexualitate în terapiile individuale, de familie sau de cuplu.

Cristian Lavric este psihoterapeut cognitiv-comportamental și trainer, pasionat de educație, dezvoltare personală și învățare continuă, cu o experiență corporate de 10 ani în Learning & Development. Practică psihoterapia în București, folosind tehnici din CBT, hipnoterapie și terapia schemelor cognitive, utilizând valori precum incluziune, compasiune și încredere.

Claudia Mintenaș este psihoterapeut specializat în terapie și hipnoză ericksoniană și coach în solution focus, cu expertiză în training si recrutare în aria corporate. În prezent, Claudia este psihoterapeut pentru persoanele LGBTQIA+ și familiile acestora și coterapeut în grupul de suport din cadrul comunității LGBTQIA+, Brașov.

Ne vom întâlni online în weekendul 17-18 septembrie 2022 între orele 10:00 și 18:00.

Programul se adresează psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri (cu specialitatea Psihiatrie pediatrică sau Psihiatrie de adulți), consilierilor, asistenților sociali cât și altor categorii profesionale care interacționează direct cu membrii comunității LGBTQIA+.

Costul cursului este de 650lei. Medicii rezidenți cât și actualii sau foștii cursanți ai AMPP și ai Institutului Român de Schema Therapy beneficiază de o extra-reducere de 50 lei/modul.

Pentru înscriere, te invităm să completezi ACEST FORMULAR: https://forms.gle/Cz2SGGxDmJEisspQ7 și să aștepți confirmarea organizatorilor și factura înainte de achitarea taxei de participare în contul oferit de aceștia; rezervarea locului se face doar prin plata integrală (pentru unul sau amândouă modulele) a taxei de participare. Pentru o bună desfășurare a workshopului numărul de locuri este limitat.

DistribuieFacebookX