Workshop – Introducere în terapia afirmativă cu membrii comunității LGBTQ+
Acasa » Workshop – Introducere în terapia afirmativă cu membrii comunității LGBTQ+

Workshop – Introducere în terapia afirmativă cu membrii comunității LGBTQ+

Pentru majoritatea psihoterapeuților care se identifică cisgender și heterosexuali navigarea provocărilor cu care se confruntă clienții care sunt membrii comunității LGBTQ+ necesită atenție conștientă, sensibilitate și mai ales o serie de cunoștințe specializate și disponibilitatea de a explora diferențele profunde față de cultura dominantă, heteronormativă. Este nevoie de educație, empatie și compasiune pentru a vă ajuta clienții cu privire la problematici legate de orientările sexuale sau identitatea de gen.

Pentru a răspunde nevoilor specialiștilor în sănătate mintală, Reconectat alături de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie și Pagina de Psihologie au creat un atelier de două zile susținut de Cristina Petrescu-Ghenea. În cadrul acestuia fiecare participant își poate exprima părerile, neliniștile și curiozitățile în discuții libere sau activități interactive, alături de alți specialiști cu experiențe similare. Folosim metode de lucru formale și nonformale, axate pe nevoile participanților și ne dorim să creăm contexte cât mai utile de învățare și dezvoltare pentru profesioniștii care lucrează sau vor lucra cu membrii ai comunității LGBT+.

În cadrul acestui curs online se vor discuta instrumente și strategii cât mai actuale pentru a ajuta clienții LGBTQ să depășească dificultățile clinice unice cu care se confruntă această comunitate. Bazându-se pe o experiență de lucru de peste 5 ani cu membrii din comunitatea LGBTQ, Cristina vă va oferi informațiile și instrumentele necesare pentru a vă îmbunătăți încrederea și eficacitatea în munca dvs. Cursul își propune să vă ghideze către înțelegerea și îndeplinirea nevoilor clienților LGBT+ în speranța că vă va ajuta să evitați greșelile pe care le pot face specialiștii în interacțiunea cu membrii acestei comunități, și așa intens discriminată și marginalizată.

Ce vom discuta în cadrul atelierului?

  • Terminologia actuală folosită de membrii comunității LGBTQ+ pentru a se identifica și a-și afirma identitatea;
  • Cum să deschizi discuții despre sexualitatea sau identitatea de gen a clienților tăi;
  • Cum să ajuți clienții să se simtă în siguranță și să depășească traumele și abuzurile datorate creșterii ca membru  al comunității LGBTQ+ într-o societate homofobă și transfobă?
  • Strategii pentru a ajuta tinerii LGBTQ atunci când părinții/familia lor nu îi susțin;
  • Cum să îți sprijini clienții prin procesul dificil de dezvăluire a orientării sexuale sau al identității de gen;
  • Elemente de bază legate de tranziția clienților trans.

Cristina Petrescu-Ghenea este medic specialist Psihiatria copilului și adolescentului și Psihoterapeut de familie, gazda podcastului Reconectat și cofondator al Centrului Reconectat. De cinci ani munca ei este dedicată în principal lucrului cu adolescenții și familiile lor, sprijinului membrilor comunității LGBT+, cât și problemelor legate de imaginea corporală și de sexualitate în terapiile individuale, de familie sau de cuplu.

Ne vom întâlni online în weekendul 26-27 iunie 2021 între orele 10:00 și 18:00.

Programul se adresează psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri (cu specialitatea Psihiatrie pediatrică sau Psihiatrie de adulți), consilierilor, asistenților sociali cât și altor categorii profesionale care interacționează direct cu membrii comunității LGBT+.

Costul atelierului este de 750 de lei. Early bird până la data de 10 iunie 2020: 650lei. Actualii sau foștii cursanți AMPP beneficiază de o extra-reducere de 50 lei.

Pentru înscriere, te invităm să completezi ACEST FORMULAR: https://forms.gle/sNM87j9GVeR1GcSx8 și să aștepți confirmarea organizatorilor înainte de achitarea taxei de participare în contul oferit de aceștia; rezervarea locului se face doar prin plata integrală a taxei de participare. Pentru o bună desfășurare a workshopului numărul de locuri este limitat.

DistribuieFacebookX